Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Hostelban a pénzemet érdemes...

Hostelban a pénzemet érdemes a széfbe rakatni vagy elég ha elzárom a rendelkezésemre bocsátott szekrénybe a hálóteremben?

Figyelt kérdés
Természetesen többágyas (hatszemélyes) hálóteremről van szó. Értelemszerű, hogy nem akarom az összes pénzt (600 dollár) mindig magammal hurcolni.
2016. ápr. 25. 07:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Nem hagynám a hálóteremben, bezáratnám a széfbe a felét.

Az utazás aranyszabálya (bár ezért mindig lehúznak, csak nem tudom, miért): a pénz egyik fele mindig legyen az embernél, a másik fele a szálláson: így ha az utcán kirabolják, meglopják, elveszti a táskát - nem kívánt rész törlendő - akkor még mindig van vésztartalék a szálláson, ha meg a szálláson lopják meg, akkor meg a másik fele az embernél van.

2016. ápr. 25. 08:33
 2/12 A kérdező kommentje:
1: Az mennyire jellemző dolog, hogy a lezárt hálótermi szekrényt feltörik?
2016. ápr. 25. 08:36
 3/12 anonim ***** válasza:

Nekem már lopták el pénzem, turistaszálláson, pedig saját kétszemélyes szobánk volt. A párom kiszaladt valahova, én zuhanyoztam...

Igaza van az elsőnek, a pénzt többfelé kell szétrakni, főleg ha nem biztonságos helyen vagy. Amit lehet, tegyél a széfbe.

2016. ápr. 25. 08:46
 4/12 anonim ***** válasza:

Köztudott, hogy a hostelekben kizárólag a lordok házának tagjai és az angol kisasszonyok szállnak meg többnyire.

Amennyiben valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva mégsem ők lennének a majdani hálótársak, esetleg mégis érdemes lenne a széfet igénybe venni.

(Mint tudjuk, olyan helyen ajánlanak széfet, ahol van rá nem kevés okuk!!)

2016. ápr. 25. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:

" a lezárt hálótermi szekrényt feltörik"

Nem feltörik, hanem pl. másolt kulccsal szépen kinyitják és kiveszik belőle. De lehet, másolni sem kell, mert esetleg tucatzár, stb

2016. ápr. 25. 15:31
 6/12 A kérdező kommentje:
5: Ezen a helyen a magam által vitt lakatot fogom használni.
2016. ápr. 25. 15:56
 7/12 anonim ***** válasza:

1,5 vagyok és most már sikerült kellőképpen összezavarnod...

1.- honnan tudod, hogy olyan módszerrel záródik, hogy lehet lakatot tenni rá? Voltál már máskor is? Ha igen, akkor tudod, mennyire megbízható

2.- ha lakatot viszel úgyis, akkor meg minek itt kérdezősködni?... szóval nem értem...

2016. ápr. 25. 16:01
 8/12 A kérdező kommentje:

7:

1:Le van írva a hostel honlapján. Vagy én viszem, vagy ott bérlek egyet, ez a két opció van.

2: Vajon miért? Mert kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Még sosem szálltam meg hostelban, másokkal egy szobában aludva.

2016. ápr. 25. 16:29
 9/12 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a lakat lesz a legkisebb problémád majd éjjel,

az öt félrészeg, bedrogozott és igen felajzott szinesbőrü hálótársaid között.

(Te kértél tapasztalatot.)

2016. ápr. 25. 19:34
 10/12 anonim ***** válasza:

Nemhogy egy hostelben, de egy 3-4 csillagos szálloda széfjében sincs biztonságban a pénzed. Megtörtént eset: Madeira egyik 3 csillagos szállodájának széfjébe ismerősöm 1500 eurot helyezett el (számítógépet akart vásárolni, de ez elmaradt). Hazautazáskor érte jött a reptéri busz a megadott időre. Össze volt már minden csomagolva, leadta a szoba kulcsát és kérte a pénzt a széfből, mutatva a letétkor kapott bizonylatot. A recepciós kinyitotta a megfelelő széfet és az üres volt... Mondták, hogy már kivette korábban... Cirkusz, kiabálás, rendőrségi fenyegetés stb. A busz sofőrje jelezte, hogy tovább nem várhat, mert lekésik a repülőgépet. Ez még nagyobb baj lett volna, úgy hogy az ismerősöm hagyta veszni a pénzét és hazajött.

Tanulság: a kisebb szállodákat, hosteleket családok birtokolják, vagy üzemeltetik bérben. Mindenki besegít (van recepció, mosoda, adminisztráció), apuka, anyuka, nagyfiú, iskolás lány a barátnőjével, a román és litván takarítónő, stb). Akárki hozzáférhet a széfhez, de csak akkor veszik ki, amikor közeledik a hazautazás napja, így nem lesz időd rendőrséghez, ügyvédhez fordulni. A hálótermi szekrény egy rossz vicc, ne foglalkozz vele.

Megoldásnak a bankkártyát találom, mindig csak egy kisebb összeget veszek ki. A díj megéri a biztonságot.

2016. ápr. 25. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!