Hostelban a pénzemet érdemes a széfbe rakatni vagy elég ha elzárom a rendelkezésemre bocsátott szekrénybe a hálóteremben?
Nem hagynám a hálóteremben, bezáratnám a széfbe a felét.
Az utazás aranyszabálya (bár ezért mindig lehúznak, csak nem tudom, miért): a pénz egyik fele mindig legyen az embernél, a másik fele a szálláson: így ha az utcán kirabolják, meglopják, elveszti a táskát - nem kívánt rész törlendő - akkor még mindig van vésztartalék a szálláson, ha meg a szálláson lopják meg, akkor meg a másik fele az embernél van.
Nekem már lopták el pénzem, turistaszálláson, pedig saját kétszemélyes szobánk volt. A párom kiszaladt valahova, én zuhanyoztam...
Igaza van az elsőnek, a pénzt többfelé kell szétrakni, főleg ha nem biztonságos helyen vagy. Amit lehet, tegyél a széfbe.
Köztudott, hogy a hostelekben kizárólag a lordok házának tagjai és az angol kisasszonyok szállnak meg többnyire.
Amennyiben valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva mégsem ők lennének a majdani hálótársak, esetleg mégis érdemes lenne a széfet igénybe venni.
(Mint tudjuk, olyan helyen ajánlanak széfet, ahol van rá nem kevés okuk!!)
" a lezárt hálótermi szekrényt feltörik"
Nem feltörik, hanem pl. másolt kulccsal szépen kinyitják és kiveszik belőle. De lehet, másolni sem kell, mert esetleg tucatzár, stb
1,5 vagyok és most már sikerült kellőképpen összezavarnod...
1.- honnan tudod, hogy olyan módszerrel záródik, hogy lehet lakatot tenni rá? Voltál már máskor is? Ha igen, akkor tudod, mennyire megbízható
2.- ha lakatot viszel úgyis, akkor meg minek itt kérdezősködni?... szóval nem értem...
7:
1:Le van írva a hostel honlapján. Vagy én viszem, vagy ott bérlek egyet, ez a két opció van.
2: Vajon miért? Mert kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Még sosem szálltam meg hostelban, másokkal egy szobában aludva.
Lehet, hogy a lakat lesz a legkisebb problémád majd éjjel,
az öt félrészeg, bedrogozott és igen felajzott szinesbőrü hálótársaid között.
(Te kértél tapasztalatot.)
Nemhogy egy hostelben, de egy 3-4 csillagos szálloda széfjében sincs biztonságban a pénzed. Megtörtént eset: Madeira egyik 3 csillagos szállodájának széfjébe ismerősöm 1500 eurot helyezett el (számítógépet akart vásárolni, de ez elmaradt). Hazautazáskor érte jött a reptéri busz a megadott időre. Össze volt már minden csomagolva, leadta a szoba kulcsát és kérte a pénzt a széfből, mutatva a letétkor kapott bizonylatot. A recepciós kinyitotta a megfelelő széfet és az üres volt... Mondták, hogy már kivette korábban... Cirkusz, kiabálás, rendőrségi fenyegetés stb. A busz sofőrje jelezte, hogy tovább nem várhat, mert lekésik a repülőgépet. Ez még nagyobb baj lett volna, úgy hogy az ismerősöm hagyta veszni a pénzét és hazajött.
Tanulság: a kisebb szállodákat, hosteleket családok birtokolják, vagy üzemeltetik bérben. Mindenki besegít (van recepció, mosoda, adminisztráció), apuka, anyuka, nagyfiú, iskolás lány a barátnőjével, a román és litván takarítónő, stb). Akárki hozzáférhet a széfhez, de csak akkor veszik ki, amikor közeledik a hazautazás napja, így nem lesz időd rendőrséghez, ügyvédhez fordulni. A hálótermi szekrény egy rossz vicc, ne foglalkozz vele.
Megoldásnak a bankkártyát találom, mindig csak egy kisebb összeget veszek ki. A díj megéri a biztonságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!