Booking.com fizetési felszólítás NOVASOL-tól?
A booking.com oldalon keresztül foglaltam szállást horvátországi nyaralásra, ahol azt írták, hogy a teljes árat helyben, készpénzben kellesz kifizetni. Ma éjjel viszont kaptam egy e-mailt egy NOVASOL nevű cégtől, hogy már egy hete be kellett volna fizetnem az előleget. Az oldaluk teljesen hihetően néz ki, még a booking.com-ra is hivatkoznak, hogy rajtuk keresztül foglaltam, viszont maga a foglalási szám nem egyezik.
Valószínűleg valamilyen csalásról van szó. Vélemények, tapasztalatok?
1-es jól írja: vedd fel a szállással a kapcsolatot vagy ha nem tudsz azon a nyelven, akkor írj a booking ügyfélszolgálatának.
Ez már csak azért sem stimmel, mert én meg pont azon "pattogok" egy másik kérdésnél, hogy foglaláskor meg kellett adni a kártyaadatokat "ellenőrzés" céljából - pedig én is készpénzes szállásra foglaltam - és a foglalás után derült ki, hogy az ellenőrzés az náluk azt jelenti, hogy még az utazás előtt TETSZŐLEGES időpontban, azaz bármikor leterhelheti, zárolhatja a szállás az első éjszaka árát, de akár a teljes foglalási összeget is, akár 5 napra vagy annál hosszabb időre is.
Ergo a szállás nem küld felszólítást, sőt, még azt sem tudod, mikor terhel be (én meg ezt nehezményeztem :-) )
Nem, nem akarok sunyiskodni 8amúgy meg ezt a szóhasználatot kikérem magamnak - és sem illettelek Téged semmi ilyennel), mindössze KÉSZPÉNZ-ben van a szállásra szánt pénzem, a kártyán 30 ezer ft, a szállás 30 ezer ft és nem akarok egy közértben égni, hogy épp nem tudom kifizetni a vásárolt cuccot.
Az a problémám, hogy nincs meghatározva, mikor terhelik be a számlámat akár 5 napra vagy hosszabb időre(ergo lehet, ha hónap elején, akkor még a NAV-nak sem tudom elutalni az adót), valamint az a problémám, hogy nem elettem előre tájékoztatva arról, hogy az ellenőrzés náluk egyenlő azzal, hogy akár 5 nap vagy azon túli leterhelést, zárolást is jelenthet.
Aztán az is a problémám, hogy mi a garancia arra, hogy a szállás pl. távozásom után, miután KÉSZPÉNZben kifizettem a szállást, nem fogja meggondolni magát és levenni a számlámról a szállás árát még egyszer mondjuk úgy egy hónap múlva? Aztán majd a saját szabadidőmben bizonygathatom, hogy nekem van igazam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!