Jogosan hajtanak be rajtam 15. 000. -Ft parkolási bírságot, mert 1000Ft-al kevesebbet fizettem be?
A következő eset történt. Decemberben megbüntettek Ajkán parkolási jegy elmulasztásáért 3000.- Ft-ra. Egyből be is mentünk a postára befizetni az összeget, ahol a postai alkalmazott közölte "nehogy befizessük az összeget mert 24h belül történik a fizetés, így elég ha csak az összeg felét küldjük el." Így is tettünk. Mint kiderült rosszul.
Rá egy hónapra kaptam az első fizetési felszólítást 13.000.-Ft-ról. Azonnal hívtam az AjkaIT kft-t, hogy mi a bírságot már befizettük. Közölték hogy csakugyan látják az összeget, de ez nem a teljes bírság így megfejelték még több mint 10.000.-Ft-al. Javasolták hogy fellebbezek, amit én meg is tettem, de az Igazgató úr ezt elutasította, mondván, kaptunk mi már máskor is bírságot ezt tudnunk kellett volna. Javasolták hogy kezdeményezzek részletfizetést, a továbbiakban intézkedő cégnél. Én az elutasítást nem fogadtam el és egy további levélben érveltem igazunkra. Válasz nem jött csak egy újabb felszólítás, most már 15.000.-Ft-ról.
Félreértés ne essék, nem a fogamhoz verem a garast, de ez akkor is felháborító, hogy, minden emberség kiveszett olyan emberekből, akiknek az a dolguk hogy segítsenek! Plusz, válaszra se méltatnak!
Azóta az igazgató urat keresem telefonon, de eléggé elfoglalt ember, és még nem sikerült vele beszélnem!
Mit mondtok, van fikarcnyi esélyem, vagy ez egy szélmalomharc?
Már ne is haragudj,de kapsz egy csekket amin rajta van x összeg,erre valaki valami baromságra hivatkozva azt mondja,hogy "ó elég lesz csak x/2-őt befizetni mert bla bla" és te még halkgatsz is rá......hát meg is érdemled a sorsod!
Legközelebb én is csak a felét fizetem majd be a csekkeknek mert ma van a hét első péntekje!
'Félreértés ne essék, nem a fogamhoz verem a garast, de ez akkor is felháborító, hogy, minden emberség kiveszett olyan emberekből, akiknek az a dolguk hogy segítsenek! Plusz, válaszra se méltatnak!'
Ez bizony nem emberseg kerdese, egyszeruen elhitted egy fogalmatlan postai alkalmazottnak, hogy a csekken levo osszeget te onhatalmulag csokkentheted. Probalkozhatsz masra kenni a felelosseget, ez itthon ugyis nagy divat, sose a delikvens a hibas, mindig 'a hivatal', meg 'a cegek', meg 'a multi', meg 'a bank', csak hat a helyzet az, hogy ez 100%-ban a te sarad. Minel tovabb huzod az idot, annal tobb lesz a koveteles (JOGOSAN, ezt nem art kiemelni).
Akkor újra!
Ezelőtt pár évvel, ha ugyan így megbüntettek és 24h-belül fizetted a bírságot, akkor csak a felét kellett. A postai alkalmazott nem mondott akkora hülyeséget, csak sajna ez már nem így megy..
A kérdező csak vagdalkozik, ahelyett, hogy többször elolvasná mit is írt, és mit is kérdez..
Nem véletlen, hogy utolsók vagyunk a nemzetközi kompetenciamérésekben..sem a jog értése, sem általában a szöveg értése nem erősségünk...aztán ez a vége.
A postai alkalmazottról nem esik szó, pedig ő is hülyeséget beszélt. Mindig azt kell tenni, ami le van írva.
Jogosan hajtják be rajtad a 15e forintot...bár osztozhatnál a postai alkalmazottal..
Nem szélmalomharc, hanem tandíj.
Ha tetszik, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!