Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Jogosan hajtanak be rajtam...

Jogosan hajtanak be rajtam 15. 000. -Ft parkolási bírságot, mert 1000Ft-al kevesebbet fizettem be?

Figyelt kérdés

A következő eset történt. Decemberben megbüntettek Ajkán parkolási jegy elmulasztásáért 3000.- Ft-ra. Egyből be is mentünk a postára befizetni az összeget, ahol a postai alkalmazott közölte "nehogy befizessük az összeget mert 24h belül történik a fizetés, így elég ha csak az összeg felét küldjük el." Így is tettünk. Mint kiderült rosszul.

Rá egy hónapra kaptam az első fizetési felszólítást 13.000.-Ft-ról. Azonnal hívtam az AjkaIT kft-t, hogy mi a bírságot már befizettük. Közölték hogy csakugyan látják az összeget, de ez nem a teljes bírság így megfejelték még több mint 10.000.-Ft-al. Javasolták hogy fellebbezek, amit én meg is tettem, de az Igazgató úr ezt elutasította, mondván, kaptunk mi már máskor is bírságot ezt tudnunk kellett volna. Javasolták hogy kezdeményezzek részletfizetést, a továbbiakban intézkedő cégnél. Én az elutasítást nem fogadtam el és egy további levélben érveltem igazunkra. Válasz nem jött csak egy újabb felszólítás, most már 15.000.-Ft-ról.

Félreértés ne essék, nem a fogamhoz verem a garast, de ez akkor is felháborító, hogy, minden emberség kiveszett olyan emberekből, akiknek az a dolguk hogy segítsenek! Plusz, válaszra se méltatnak!

Azóta az igazgató urat keresem telefonon, de eléggé elfoglalt ember, és még nem sikerült vele beszélnem!

Mit mondtok, van fikarcnyi esélyem, vagy ez egy szélmalomharc?

2016. márc. 18. 09:40
1 2
 11/14 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"egy további levélben érveltem igazunkra"

Kíváncsi lennék én azokra az érvekre :)

2016. márc. 18. 15:23
 12/14 anonim ***** válasza:

"Akkor újra!

Ezelőtt pár évvel, ha ugyan így megbüntettek és 24h-belül fizetted a bírságot, akkor csak a felét kellett."

Nos, a csekk mellé kaptál egy pótdíjfizetési felszólítást is, amin részletesen le van írva, hogy mikor mennyi a pótdíj összege. Ezt kb. egy perc elolvasni és értelmezni.

"(2) A szabálytalanul várakozó, parkoló jármű szélvédőlapjára, vagy a járművön egyéb jól látható helyre helyezve a parkolóellenőr fizetési felszólítást és fizetési csekket hagy, melyen feltünteti a parkoló helyét, az észlelés időpontját, a jármű rendszámát, valamint a szabálytalanság megnevezését és a pótdíjra vonatkozó ismérveket. Egy gépjármű a 14. § (1) bekezdése értelmében óránként kaphat fizetési felszólítást.

A várakozási és pótdíj befizetése csak csekken, vagy az üzemeltető házipénztárában történhet, parkolóellenőr azt át nem veheti.

(3) A pótdíj összege a következő:

a) a pótdíj kiszabásának napját követő 15 napon belüli befizetés esetén az adott napon belül díjköteles időszakra és további két órai várakozásra számított várakozási díj,

b) 15 napon túli befizetés esetén az egy órai várakozási díj negyvenszerese."

Szóval kaptál elsőre 12*250 Ft pótdíjat, amit nem fizettél be teljes egészében, ezért megfejelték 40*250Ft-tal (10000), és hozzáadták a be nem fizetett pótdíjat 3000 Ft-ot, mivel a rendszer csak a teljes összeget fogadja el. A fele összeg olyan, mintha be se fizetted volna.

Forrás:

[link]

2016. márc. 18. 23:32
 13/14 anonim ***** válasza:
Írd majd emg mi lett végül.
2016. márc. 21. 05:27
 14/14 A kérdező kommentje:

Tényleg felemelö érzés mikor visszaolvassa az ember a válaszokat..nincs fogalmam a dolgokról..mégis miket gondolok..megérdemlem a sorsom..elöször használom az oldalt, egy kérdés megválaszolására és rá kell jönnöm ennyi, negativ szájkárátés ember csak nálunk lehet.

Igen voltam annyira marha hogy életem második parkolási büntetése befizetésénél arra az emberre hallgattam aki napi szinten 100 birságcsekket továbbit.

Uram irgalmazz ..nen vagyok életre való!

A bírságot eltörölték ..elértem az illetékest! Szóval a jó és támogató kommenteket köszönöm! A többiek meg..

Na jó hazudtam..kifizettem a bírságot..de akkoris kapjátok be!

2016. márc. 24. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!