Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Nektek Angliában mennyire...

Nektek Angliában mennyire volt nehéz jó lakást kifogni?

Figyelt kérdés

Azt olvastam amellett, hogy egész sok "veszélyes" környék van a házak méretén kívül a minőségük is pocsék. "Az angol házak hőszigetelése a nullával egyenlő, nincsenek levakolva, télen 3 fok van a fürdőszobában, a forró víz gyakran csak langyos, recseg-ropog a padló, ha felettünk is van szoba, azt is meghalljuk, ha az ott lakó éjjel fordul egyet az ágyában. Ütött-kopott minden,

időnként lyukas a fal és meztelen csigák járkálnak a szőnyegen, a szobaajtókon nincs zár. Kosz, penész akárhova is nézünk. A csapok nem képesek a langyos víz előállítására, külön csőből folyik a hideg és a

meleg víz, zuhanynak vagy egy gumicső szolgál vagy felszereltek egy elektromos zuhanyt, mivel a boiler nem képes megfelelő hőmérsékletű vizet szolgáltatni. E leírás az átlagos angol ház leírása, a házak 90%-ára e leírás illik, és nemcsak a külföldieknek kiadott házakra

érvényes."

2013. dec. 21. 22:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:

Hozzáteszem hogy persze a bécsi fizetéshez hozzá jön még a 13-14 havi plusz amit minden bejelentett alkalmazott megkap, szóval a jóval olcsóbb és jobb lakást több pénzből kell fenntartanod.

Tényleg jobb UK... :)

2013. dec. 24. 01:04
 42/88 anonim ***** válasza:

Egyszer voltam egy régi bécsi lakásban és nem hittem a szememnek, de basszus a konyhában volt a zuhanyzó !!!

A kevert víz meg azért kell, mert én mint civilizált elnyugatiasodott lény, szeretek kézmeleg vízben kezetmosni :)

2013. dec. 24. 01:11
 43/88 anonim ***** válasza:

Olvasom itt a hsz-eket és valami megütötte a szemem!

750-1000 font egy garzonért??

Az unokanővéremék szintén Bécsben élnek, Florinsdorf városrészben bérelnek jó és csendes környéken, metróállomásnál egy 55nm-es 3.6m belmagasságú, mindennel felszerelt lakást 480eu+rezsiért.

Azért ez mind méretben, mind árban elég komoly különbség.

2013. dec. 24. 01:20
 44/88 anonim ***** válasza:

Igen, mi konkrétan 953Ł-ot fizetünk egy 25nm-es szobányi garzonért a belvárosban.

Mindketten itt dolgozunk, ha messzebb laknánk akkor amennyivel az a lakás olcsóbb azt elmetróznánk, heti 32Ł a metró bérlet, kettőnknek 64Ł. Az havi 256Ł lenne.

2013. dec. 24. 01:30
 45/88 anonim ***** válasza:
És 61%-os, az itteni heti metróbérletből Bécsben több mint 1 havit kapsz. :D
2013. dec. 24. 01:34
 46/88 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam az lehet még a vita oka, hogy egyikőtök a 80 font/hét árban nézegetett, másikótok meg 120 font/hét árban. Másrészt ha felhívjátok a hirdetőt gondolom meg lehet kérdezni, hogy penészesedik-e a lakás és hogy van-e szigetelés és akkor nem kell 20-at megnézni, hanem csak azt az ötöt, amelyik azt mondja, hogy nem penészesedik és van szigetelés.
2013. dec. 24. 06:31
 47/88 A kérdező kommentje:
Meg azt is meg lehet kérdezni gondolom, hogy recseg-nyikorog-e a padló, meg ilyen kérdéseket és akkor lehet, hogy két hét alatt megnézel csak ötöt húsz helyett, de azok közül egy jó.
2013. dec. 24. 06:34
 48/88 anonim ***** válasza:

Digo!

Mindenki máshol érzi jól magát! Ha te Bécsben, akkor miért nem ott élsz? Ha ennyire nem jön be Anglia, akkor nem kötelező itt élni. Amúgy meg a lakhatás, közlekedés árait összehasonlítani nem feltétlen lehet, mert köztudottan London a világ egyik legdrágább városa, Bécs pedig közel sem az. A 13. 14. havi fizetés pedig valóban jó, de én pl. eddig minden munkahelyemen kaptam év végi bónuszt, ami közel 2 havi fizetésemnek felelt meg, tehát nálam ez sem jelentkezik különbségben. Mellesleg annak ellenére hogy németül is jól beszélek, inkább az angolszász országok jöttek be számomra. A német, osztrák világ nem vonz annyira. Idekinn más a kultúra, építkezési szokások, stb, ha valaki nem képes elfogadni, akkor lehet máshova is költözni, szabad az egész EU.

2013. dec. 24. 13:41
 49/88 anonim ***** válasza:

dehogy nincs rajtad rózsaszín szemüveg. gyakorlatilag elismered, hogy igazunk van, de szerinted ez nem gond, tök jó. te is elismerted, hogy "nem elterjedt a dupla üveg", igen, és ez pont rossz, mivel hideg lesz tőle a lakás.

"itt is vannak rossz dolog". az építkezés egy az egyben szarabb, mint otthon, de te csak magyarázod, hogy ja, mégse olyan rossz ám az.

otthoni szigetelés: nálunk pl. külső is van Magyarországon, pár éve lett megcsinálva, és nem vagyunk eladósodva. vagyis, anyukámék nincsenek eladósodva, meg egyik szomszéd se, s mindenhol meg van csinálva.

külső szigetelés itt egyáltalán nincs, viszont belső igenis van otthon, és harminc éve is úgy épültek a házak,hogy a külső és a belső fal között szigetelőanyag van, ellentétben az itteniekkel, ahol LEVEGŐ van a két fal közt. ezt a cavity insulationt csak pár éve nyomatják, ez csak a BELSŐ szigetelés, ami itt újdonság, a külső meg szimplán nem létezik. egy magyar telet ki se bírnának az itteni lakások ilyen szigeteléssel. illetve, annak a hiányával.

hogy ki mit hasonlít össze: sokadszor írom le, hogy én pl. marhára nem albérleteket nézegetek, meg hasonlítgatok sajátban lakom évek óta. és nem is Londonban, hanem északon. két baráti pár szintén, s nekik sincs szigetelés, s ott is recseg a padló, egyik pedig csak tízéves ház.

egy orvos ismerősöm albérletben mondjuk, de elhiszed, hogy nem minimálbért keres? s mégis penészesedik a lakás, mert szar az építkezés. ilyen egyszerű. és laktunk új építésűben, akkor volt az két éves, az egész lakópark, szigetelés ott se volt. s mikor kerestem lakást, néztem meg vadonatújat is, előszoba nuku, kabátot, cipőt nincs hova tenni.

2013. dec. 24. 13:53
 50/88 anonim ***** válasza:

13:53!

Mivel itt más az éghajlat, mint a kontinensen, ezért nincs sok helyen dupla ablak. Egyszerűen mások a szokások. Magyarországon a környék ahol laktam, szinte egy házon sem volt szigetelés, valahogy mégis kibírják, ahogyan itt is. Nekem pl. nem létszükséglet a szigetelés, nem vagyok fázós, vagy ha annyira hideg van, jobban fűtök. Viszont penészes lakásban még nem laktam 5,5 év alatt. Illik megnézni az adott lakást, mielőtt megveszed vagy kiveszed.

2013. dec. 24. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!