Angliában hogy vannak a lakásbérlés árai?
Vagy benne van a rezsi vagy nem! Ha benne van, azt külön jelzik!
Általában nincs benne, ekkor a lakbéren felül kell fizetned a rezsit, a council taxot(ez ilyen mindenes dolog, ingatlanadó jellegű, de ebben van a szemétszállítás is), és ha van TV adás vételére alkalmas készüléked, akkor kell még fizetned a TV licenszt. A rezsi egy 2 szobás lakásban sem több 100-130 fontnál, a council tax ház függő, ellenőrizheted az interneten is, hogy melyik sávba tartozol, de az is egy olyan 100 font körül van átlagban havonta. A tv licensz pedig évente 145 font.(ez a tv előfizetéstől függetlenül fizetni kell, ellenőrzik is, ha lebuksz, 1000 font bírság.)
egyébként hol találtál ennyiért lakást? már csak azért, mert ez túl kicsi összegnek tűnik egy komplett lakásért.
A következő fizetni valók vannak egy lakásbérlésnél.
Írtad hogy havi 470 fontért találtál lakást.
Akkor 1 havi kiadás
- 470 font havi bérleti díj
- 100-150 font havi council tax (lakástól függően)
- villanyszámla havi 60-120 font (függ hogy mennyire tudtok spórolni a villannyal. Ha kevés villanyt használtok akkor kevesebbet kell fizetni. Ha sokat, akkor sokat kell fizetni.
- gázszámla-80-150 font (szintén spórolástól függ)
Tv díj negyedévente 40 font (ha van készülék ami alkalmas arra hogy tévét néz, és ez lehet tévé, laptop stb, akkor kötelező fizetni , mert ha nem fizeted akkor 1000 font pénzbírság, és priusz jár érte.. és ez nem vicc)
- víz díj havi 80-150 font (spórolástól függ)
- ha van telefon + internetdíj havi 40 font
Még valamit. Lakást egyből nem tudsz bérelni csak akkor ha az ügynökség elfogadja hogy egyből előre kifizetsz min. 6 havi depositot ( vagyis 6*470 fontot) Vagy minimum 6 hónap bejelentett munkaviszony kell...
Én nagyon jó helyen 510 fontért bérelek 3 szobás lakást. Mindent kifizetek akkor a végösszeg olyan 750-800 font Havonta..
20:17!
Te kastélyban laksz? Milyen rezsi árakról írsz a kérdezőnek?
140 fontnál soha nem fizettem még több rezsit összesen!
Kérdező!
Lakást, angliai referencia, legalább 6-9 havi munkaviszony nélkül nem fogsz tudni bérelni! Néhány ügynökség eltekint ezektől, ha kipengetsz 6 havi lakbért, és 2 havi kauciót!
Northamptonban egy kicsit sok 1 szobás apartmanért ennyit kiadni.. 100 km-re lakom tőle és én 3 szobásat bérelek 510 fontért..
Biztos vagyok benne hogy a 470 font az csak a bérleti díj.. Szerintem néz körül mert 1 szobás lakásokat olcsóbban is találsz..
Bár mint írtam egyből nem fogsz tudni lakást bérelni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!