Nektek Angliában mennyire volt nehéz jó lakást kifogni?
Azt olvastam amellett, hogy egész sok "veszélyes" környék van a házak méretén kívül a minőségük is pocsék. "Az angol házak hőszigetelése a nullával egyenlő, nincsenek levakolva, télen 3 fok van a fürdőszobában, a forró víz gyakran csak langyos, recseg-ropog a padló, ha felettünk is van szoba, azt is meghalljuk, ha az ott lakó éjjel fordul egyet az ágyában. Ütött-kopott minden,
időnként lyukas a fal és meztelen csigák járkálnak a szőnyegen, a szobaajtókon nincs zár. Kosz, penész akárhova is nézünk. A csapok nem képesek a langyos víz előállítására, külön csőből folyik a hideg és a
meleg víz, zuhanynak vagy egy gumicső szolgál vagy felszereltek egy elektromos zuhanyt, mivel a boiler nem képes megfelelő hőmérsékletű vizet szolgáltatni. E leírás az átlagos angol ház leírása, a házak 90%-ára e leírás illik, és nemcsak a külföldieknek kiadott házakra
érvényes."
Mi 2.5 éve élünk kint és nagyjából stimmel a leírásod. Bár ki lehet bérelni nagyon jó állapotban lévő lakást is, ehhez 2 dolog kell főleg Londonban: Nagyon sok pénz vagy szerencse.
Amikor kijöttünk minket azzal fogadtak hogy akkor mst felejtsük el azokat a lakhatási körülményeket amik otthon és általában Európában vannak, mert itt kicsit más. Ami egy átlag munkából megfizethető arra a fent leírtak igazak.
Nekünk ez a 3 ik lakhelyünk. Az első kettő egy kis luknyi szoba volt, mindkettőben csak este 2-3 és reggel 2-3 órát ment a fűtés, de amint kikapcsolt már le is hűlt a szoba, mivel nulla szigetelés van. Mindkét helyen ébredtem úgy hogy láttam a saját leheletem a szobában olyan hideg volt. Az első helyen heti 2x jött a bojler szerelő, szóval meleg víz sem mindig volt, de itt ahol most vagyunk is 3-4x előfordult. A sok esőtől és attól hogy nincs fűtés (így hülye leszel kinyitni az ablakot télen) megesz a penész is. Volt olyan hogy konkrétan cseppekben folyt a víz belül a falon és centis penészréteg volt az ágy mögött, egy napig takarítottuk, de 2 nap múlva ugyanott volt.
Ezeken a helyeken laktunk Románokkal, Lengyelekkel, Bangladesiekkel, Afgánokkal, volt minden féle nemzet, volt hogy a főbérlőékkel együtt, magánélet nem sok volt.
Most egy szoba méretű lakást bérlünk, itt csak az egyik fal vizesedik, fűtés van és nincs penész. Viszont ez közel 1000Ł-ba fáj havonta kettőnknek (számlákkal).
Szóval lehet jó helyen, jó lakásban egyedül élni, de ott zsebbe kell nyúlni.
Egyébként már többszáz kiadó albit jártam végig, voltak olyanok aminél azt hittem hogy valami vicc, vagy kandi kamera.
Volt olyan ahol az 1 négyzetméteres zuhanykabinban volt bent a WC is! azaz ha tusoltál a WC-t a lábad közé kellett venned. És volt jó pár ahol még levegőt is óvatosan vettem, nehogy elkapjak valami kolerát, a kosztol foltos ágyszívacs, retkes, félig leszakadt függöny, 100 éves ütött-kopott bútorok, a hűtő kívülről is olyan mocskos volt mint egy szemeteskuka...emellé a tulaj egy 140 kilós leevett pólós sertés volt aki úgy szuszogott mint aki halni készül és büszkén mondta hogy ez a szoba mindössze heti 650Ł és csak 7-en laknak a házban rajtunk kívül...
Mi elsőre kifogtuk az álom lakást. 3 szobás lakás elfogadható ár, közel a vasút, buszállomás, közel a városközpontban, park mellett, munkahelyhez viszonylag közel.
De ugye lakni kell benne, hogy rájöjj milyen hibák vannak.
Na mi ezeket tapasztaljuk 6 év óta.
Az első havi ottlétünk alatt, kiderült, hogy a szomszédunk egy cseh házaspár, és pár lengyel fiatal. Minden este hajnalig csak ordítva tudtak kommunikálni, minden hétvégén a karel gott Carneval dalát végtelenítve hallgatták. Hál istenek csak 2 hónapig voltak, majd elköltöztek. Jobbnál jobb lakók jöttek a 6 év alatt. Volt idegbeteg nő az idegbeteg kutyájával, volt egy fiatal pár ahol a nő úgy sikoltozott szex közben mintha nyúzták volna.( a szembe szomszéd ki is hívta rájuk a rendőrt azzal a szöveggel, hogy a nőt biztos kínozzák, mert nagyon síkit..Biztos égő volt nekik, mert pár nappal később elköltöztek)
A lakásról.
Én idegbaj kapok hogy lent az előszobában ahol a bejárat is van, meg a nappaliban ami egyben van a konyhával fehér padlószőnyeg van. Képtelenség tisztán tartani. A fürdő szobában hideg-meleg vizes csap. Hideg vízben lefagy a meleg vízben leforrázod a kezed. A fürdőszoba elég hideg,így fürdéskor igénybe kell venni a hősugárzót.Elektromos zuhany van itt is. A lakás nem szigetelt, így elég sok gáz elmegy a fűtésre. Ajtókon tényleg nincs zár, de mondjuk ez nálunk nem baj, mert csak mi lakunk itt. Penész nincs, de az angol szakemberek kiváló munkájának köszönhetően esőcsatorna cseréje után beáztunk, így a fenti hálószoba plafonján jó nagy beázási folt van. Ami még gond
Túl kemény a víz, sokszor olyan mintha a csempe besárgulna tőle..
Nem tudom miért, de néha nagyon büdös van. Valószínű hogy a csatorna lefolyó nem jól van megcsinálva, és vannak napok amikor a szag visszafelé jönne, mintha emésztőgödörben lennénk..Már szóltunk, hogy nézzék meg. (betömtek egy lyukat a falnál mert szerintük onnan jön a szag,de mi rájöttünk hogy a kád és mosdó lefolyónál jön fel a szag) Pár éve minden télen beköltözik egy egér vagy patkány. Eddig méreggel dolgoztunk, ma macskát tartunk. Tényleg lyukas a fal a lakásokban, mert pár hónapja egy lyukas falrészben elpusztult valami állat, és először a rothadás szagával kellett együtt élnünk, majd a sok kukaccal amik táplálék híján a villanykapcsoló résén jöttek a konyhába..(na itt kaptam sokkot, és lett elegem a házból)
Mi ezért úgy döntöttünk, hogy a szagok miatt új lakást keresünk. Eddig 4-et néztünk meg, mind felejtős 2 ok miatt.
1. a fehér szőnyeg mindenütt
2. nincs külön parkolója a háznak.
Jut eszembe, nálunk is fehér volt a szőnyegpadló! Esküszöm fel nem tudom fogni, hogy egy ennyire esős országban milyen okból padlószönyegeznek le mindent???
Ja és a vízvezeték csövek a házon kívül mennek, amik télen befagyhatnak! Ismét egy remek angol megoldás :D
Igen, összességében ezek miatt olyan mintha barlangban laknál:
-Nulla szigetelés
-Dupla ablak hiánya
-Sok helyen feltöltős áram/gáz
-Külön hideg és melegvizes csap
-Vékony falak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!