Félpanziós ellátással mennyi költőpénzt lehet megspórolni önálláshoz képest?
3 fős család (2 felnőtt+ 1 gyerek) mennyivel kevesebbet költ a helyszínen étkezésre, ha a félpanziós ellátást választja?
Ha nincs a szállásban félpanzió, a reggelit otthon, a vacsorát étteremben fogyasztanák (középkategóriásban, nem luxus étteremben).
Fogsz egy kockás lapot, az egyik felére felírod a félpanzió árát, a másikra azt, ha mindezt te magad az utcán oldod meg. Mivel valószínűleg nem teljesen hülye vagy, csak félanalfabéta, ezért menni fog.
Aztán megnézed, mennyi a különbség.
Szia!
A 3-as egy kicsit keményen fogalmazott, de igaza van.
Megkérdezed mennyi a félpanzió ára, és akkor lehet kalkulálni. Pl. nekünk legutóbb lényegesen olcsóbb volt csak reggelivel a szállás. A vacsit különböző éttermekben oldottuk meg, sőt egyszer a szállás éttermében vacsiztunk az ala carte, és az olcsóbb volt, mintha félpanziót kértünk volna.
Ha olyan helyre mész, hogy egymást érik az étkezési lehetőségek, nem biztos, hogy jól jársz egy drága félpanzióval.
ÉS hozzáteszem, ha lenne annyi eszed, hogy nem magyarországon nyaralsz, a kockás füzeted harmadik oszlopa lehetne egy olyan, hogy repjegy + szállás + kinti kaja. És tudod, alapvetően olcsóbb lenne, mint a gagyi mészáros hoteled. Amivel a fideszes patkányokat akarod épp támogatni.
Ha igen, 4-es voltam.
Tudom hogy sokszor olcsóbb külföld, de egy 4 éves kisgyerekkel, aki 1-2 órát is alig bír ki autóban ülve, nem hiszem hogy ez nekünk egyelőre opció. A repülőtérre az út alapból 2,5 óra tőlünk, plusz a repülés, majd onnan a szállás, maradjunk annyiban hogy nem tesszük ki magunkat ennek. De igazából nem is ez volt a kérdés.
Köszönöm a válaszokat! Ki tudom számolni mennyi a különbség árban persze, de évek óta nem voltunk nyaralni, csak egy becslésre voltam kíváncsi mennyibe jön ki egy nap étkezés terén mostanában.
Mi most voltunk Siófokon 2-2 éjszakát egy önellátós apartmanban, illetve félpanziós 4 csillagos szállodában.
Mindkét helyen volt wellness, tehát kb ugyanaz a színt, az ellatáson kívül.
Az apartman volt 40 ezer, a szálloda 80 felett.
Arra jutottunk, hogy legközelebb nem megyünk szállodába, mert az ételek nem értek annyit, amennyibe került.
Napi 20000 forintért simán el lehet menni étterembe, vagy hamburgerezni, és akkor azt eszünk amit akarunk, és nem azt ami közül választhatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!