Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Airbnb szállásfoglalás Budapes...

Airbnb szállásfoglalás Budapesten hogy működik, tényleg kell dokumentumokat scannelni?

Figyelt kérdés
Az egyik szállásadónál láttam hogy valami vendégem applikációban kell a személyit scannelni kéri a szállásadó. Másik szállásoknál ilyet nem hozott fel, kicsit bekavarodtam mert az első úgy írta h ez törvényileg így van 2021-től, de akkor a többi hogy hogy nem kéri vagy kéri csak nincs kiírva? Aki használta már legyen kedves segíteni, köszönöm!

tegnapelőtt 18:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hivatalosan scannelni kell valamilyen okmányt, amivel igazolod a személyazonosságodat. Ha valahol elhagyják, az az ö hülyeségük, de ettöl még kellene.
tegnapelőtt 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
A szállásadónak kell ezt beküldenie a hatóságok felé, nem hazudott. Ő megoldhatja esetleg úgy (ha nem találkozik veled személyesen), hogy elküldöd neki képként. Vagy persze opcionálisan nem jelenti be a tartózkodást, de nem tudom ezzel nyer-e bármit.
tegnapelőtt 20:02
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem az a gond, küldje.

Hanem az egyik úgy hírdeti h a vendégnek kell beküldeni a hatóság fele, én meg nem akarok ezzel vacakolni, oldja meg ő. Csak feltűnt h más nem írta ki. De akkor neki kell ugye? Mert nehogy úgy járjak h másik szállásadót választok aki pl drágább és a végén ugyan úgy nekem kell ezzel törődnöm.

tegnapelőtt 20:16
 4/6 anonim ***** válasza:
54%
Sose tapasztaltam még, hogy ezt bárki a vendégre tolná és nem is igazán hiszem hogy ez lehetséges. Ahogy nézem, ez az alkalmazás is a vendéglátóhelyek számára készült. Nem lehet hogy a kiadó még kezdő és nagyon béna, vagy esetleg rosszul fogalmazott?
tegnapelőtt 22:53
 5/6 anonim ***** válasza:
69%
Közel két éve regisztráltam az Airbnb-re, akkor nekik kellett útlevél vagy személyi a regisztrációhoz, meg még talán webkamerás felvétel is. Kb. egy hónapja foglaltam egy szállást rajtuk keresztül (igaz, külföldön), ahhoz nem kellett dokumentum, csak bankkártyaadatok, mert azzal lehetett fizetni. A szállásadó nem kért semmilyen dokumentumot.
tegnap 07:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Vagy ő szkenneli, vagy te. De olyan is van, hogy lefotózod a személyidet és elküldöd neki. (Ez mondjuk szerintem nem túl jó ötlet)

Az mjndegy melyik közvetítő oldalon (airbnb, booking stb.) történt a foglalás, az adatok rögzítése minden szálláshely szolgáltatás esetén kötelező:

[link]

tegnap 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!