Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Mennyire kell tartani kukkolás...

Mennyire kell tartani kukkolástól? (Lent kifejtve)

Figyelt kérdés

Párommal el szeretnék majd menni pár napra ilyen eldugottabb kis erdei faházba, ahol van jacuzzi. Esetleg ilyen lakott területtől kicsit távolabb eső magánszállásra (szintén jacuzzival/szaunával).

Az ilyen helyeken mennyire kell tartani attól, hogy belefutunk ilyen rejtett kamerás megfigyelésbe? Vagy ez inkább az Airbnb-s szállásoknál fordul elő? Egyáltalán itt Magyarországon mennyire esélyes, hogy beleszaladunk egy ilyenbe?

Volt már ilyenben tapasztalatotok? Ha biztosra akarunk menni, miket érdemes átnézni, ami gyanús lehet?

okt. 30. 13:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanannyira, mint máshol.
okt. 30. 14:04
 2/15 anonim ***** válasza:
74%

Szabad szemmel soha nem fogjátok észrevenni ha van rejtett kamera, tehát bármit "átnézni" mint olyan szerintem teljesen felesleges. A kamera bárhol lehet, a plüssmaci szemétől kezdve a szekrényen lévő tollon át a falon lévő festmény keretéig.

Ha biztosra akarsz menni akkor 6-7 ezer forinttól felfelé lehet kapni eszközöket (kémeszköz-érzékelő) amikkel pillanatok alatt körbe tudsz menni a lakásban és megtalálni, ha van rejtett kamera.

Személy szerint engem ez nem szokott érdekelni, ugyanis ha van is ilyen a lakásban (és arról nem voltál előzetesen tájékoztatva), és még ne adj Isten felvétel is készül, amit valaki jogosulatlanul megnéz v felhasznál, akkor a tulaj kerül bajba, nem kicsibe, hanem nagyba.

A másik oldala a kérdésnek az, hogy a szállásadó oldaláról meg teljesen megértem, hogy be akarja biztosítani magát bármilyen károkozás esetére. Ha van is valahol rejtett kamera, akkor szerintem 100ból 99 helyen emiatt szerelték fel. Ha meg kifogom azt az egy perverz állatot aki arra veri a f@szát (elnézést a kifejezésért) ahogy én a jakuzziban ülök, vagy a barátnőm zuhanyzik, vagy szexelünk, akkor egészségére. Úgyse fogom megtudni soha, ha így is volt.

Az Airbnb vonalat nem értem a kérdésben, az Airbnb nem egy konkrét szállástípus, hanem egy platform, ahol szállásokat keresel (magánt és nem magánt egyaránt). Az erdei faház ugyanúgy lehet Airbnb, mint az ötödik kerületi lakás.

okt. 30. 14:40
 3/15 A kérdező kommentje:

Olyan formában kapcsolódik ide az Airbnb, hogy általában amikről hallani hogy kiderültek ilyen esetek az nagy többségben ezen a platformon kiadott szobákról/lakásokról szól.

Mondjuk néztünk már egy rakás ilyen leleplező videót, hogy milyen gyanús helyekre, jelekre kell figyelni, hol lehet kamera,stb.

De azért én még véletlenül sem szeretném egy ilyen perverz szállását sem kifogni. Oké, hogy a tulaj bajba kerül, ha kiderül...de ki tudja kiderülne-e bármikor is.

(Nem szeretnék a későbbiekben valakitől kapni messengeren egy linket, hogy "Helló. Fent van ezen és ezen az oldalon egy 18+-os videó rólatok) :D

okt. 30. 15:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha kapsz egy ilyen linket, akkor egyertelmu, hogy hol keszult a video, es meg tudod tenni a szukseges lepeseket. Lehet, hogy en vagyok tul konnyelmu, de en sosem parazok ilyeneken. Nagyon durva kovetkezmenyei lennenek annak, ha kiderulne vmelyik szallasadorol, hogy ilyet csinal, nem hinnem, hogy ezt sokan be mernek kockaztatni.
okt. 30. 16:54
 5/15 A kérdező kommentje:

Elméleti a szitu, tegyük fel belenyúlunk egy ilyen szállásba, felkerül a netre egy ilyen videó amiről tegyük fel 2 év múlva jut tudomásunkra.

Oké, megtesszük a lépéseket, a tulajt meghurcolják, bünti miegymás.

De attól még az a videó az említett idő alatt kismillió emberhez eljutott, kicsi a valószínűsége hogy a hatóság azt el tudja távolíttatni, stb.

okt. 30. 17:02
 6/15 anonim ***** válasza:
61%
Nekem ez tovabbra is alaptalannak tuno aggodalom, plane az AI vilagaban, ahol mar olyan videokat krealnak rolad egy socia media profil alapjan, amilyet akarnak. Tobb millio home videoval van tele a net, a tied csak egy csepp lenne a tengerben. Hacsak nem vmi szeretovel, akarsz odamenni es attol parazol, hogy lebuksz.
okt. 30. 17:21
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

Én is úgy gondolom, e témában nem érdemes ennyire paranoiásnak lenne.

Vegyünk egy hasonlatot. Naponta jársz az úton. Ha lehetne annyi adatot összeszedni (de nem lehet) akkor van egy valószínűsége annak, hogy elüt egy utó. Meg annak, hogy készül rólad olyan videó, amely erősen kompromitáló. Ha összevetnénk a két valószínűséget, nagyobb az esélye, hogy elüt az autó, mint hogy egyáltalán videó készül. De hogy még erősen kompromittáló, az legalább százszorosan esélytelenebb.

Tehát ha ettől félsz, ki ne menj az utcára, mert több százszoros eséllyel meghalsz. Ezt érdemes átgondolni, mielőtt a videótól félni kezdenél.

A "lehetséges" meg a "van némi esélye" két hatalmasan eltérő dolog.

okt. 30. 19:07
 8/15 anonim ***** válasza:
Hol találsz a kívánalmaknak megfelelő házat (kamerával vagy anélkül)?
tegnapelőtt 13:56
 9/15 anonim ***** válasza:
Inkább az arra tévedö turistáktól vagy medvéktől félnék.
tegnapelőtt 14:16
 10/15 A kérdező kommentje:

Mire gondolsz?

tegnapelőtt 17:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!