Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Milyen lehet a Holt tengernél?...

Arpi1969 kérdése:

Milyen lehet a Holt tengernél? Mikor lenne érdemes odautazni mármint melyik hónapban? Tényleg gyógyhatású? Minden érdekel, ha valaki járt ott mesélhetne...

Figyelt kérdés

2023. szept. 12. 00:12
A kérdező szavazást indított:
voltam
nemvoltam
mennék
maradnék
14 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Olvastam róla egy tök jó kis írást, sajnos meg nem találom már, de a lényege sokan vannak, irtó sós a víz, ha 1 pici seb van az emberen már az brutál fájdalmas. Kádban próbáltam holt-tengeri sót bőrbetegségre, eléggé csípett, s ez nem volt olyan koncentrált, mint maga a tenger. De a fantáziám piszkálja, ha gazdag lennék elmennék megtapasztalni. De csak óvatosan :)
2023. szept. 12. 00:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Voltam ott, izraeli részen Ein Bokek környéke ahol sós az alja nem iszapos. Szerintem novemberben elég jó, nem túl meleg de még jó az idő. A gyógyhatásról nem tudok nyilatkozni az biztos hogy az amúgy ekcémás bőrömnek jót tett.
2023. szept. 12. 15:24
 3/4 anonim ***** válasza:
92%

A Holt tenger olyan éghajlaton van, hogy lényegében bármikor lehet odamenni. A november azért szeretik sokan, mert akkor kevesebben vannak.

A sókoncentráció akkora, hogy az ember lebeg a vízben. Tehát ráfekszel, nem teszel semmit csak lebegsz. Sokan olvasnak ott. Fél óránál nem szabad hosszabban benne lenni, mert káros a bőrre. A vízben nem szabad fröcskölni, így menni (rád szólnak) mert nem kerülhet szembe, annyira maró hatású. Szerencsétlenebb esetben bele is lehet vakulni.

Egyébként rendkívül kellemes, és izgalmas. A gyógyhatása nem a sónak, hanem az iszapnak van, bőrre, mozgásszeri panaszokra hatásos. Persze nem egyszeri alkalommal, de úgy is kellemes.

Hogy kinek mi drága, az relatív. Érdemes megnézni utazási irodákat, vannak jordániai utazások holt tengeri pihenéssel.

2023. szept. 13. 00:12
 4/4 anonim ***** válasza:
85%
Egyszer januárban voltunk Jordaniában, elugrottunk a Holt-tengerhez is. Nem volt nagyon meleg a hőmérséklet, talán 25 fok körül, ha jól emlékszem én hosszú nadrágban voltam. Nagyon fújt a szél. De azért belementem a vízbe, többen is fürödtek, de volt aki csak napozott. Kb 5 percet voltam csak benne mert egyedül félek a vízben, párom meg nem jött be (nem volt kedve átöltözni). De lehet a félelem miatt, én nem mertem elengedni magam szóval nem lebegtem a vizen. Nekem olyan volt mint egy sima tengeri víz. De valszeg ha ott van párom akkor jobban elengedem magam és máshogy érzem.
2023. szept. 13. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!