Abban mi a logika, hogy egy szálláshely kitalálja, hogy a jelenlegi válsághelyzet miatt a téli időszakban nem fogadnak olyan vendéget, aki csak 1 éjszakára száll meg?
Még év elején leadtam egy foglalást dec.30.-tól 31.-ig egy turistaapartmanban. Tegnap rámírtak, hogy a téli ünnepi időszakban nem tudnak egyéjszakás vendéget fogadni. Válaszban nyilván kifejeztem a nemtetszésemet, kérdőre vonva őket, hogy miért csak most mondják. Erre ők, hogy jól van na, hát év elején még nem látták, hogy ilyen lesz a helyzet, így muszáj változtatásokat hozniuk.
De ebben mégis mi a logika? Ha mondjuk 5 egymást követő napon egy szobát nem egy személy használ, hanem mondjuk több (teszem azt egy személy 2 napra, egy másik személy 1 napra, majd egy másik 2 napra), az miben hozza hátrányba a szálláshelyet? Mi köze az energiaválsághoz?
(Tudom, miért nem őket kérdezem? De ez már sajnos nem igazán lehetséges, mert tegnap eléggé bedühödtem, és mielőtt lemondtam a szállást, üzenetben kissé keményen kiosztottam őket. Tehát valószínű már nem válaszolnának.)
Az egy éjszakás vendég után fajlagosan drágább a takarítás , ráadásul ha ez nem egy frekventált helyen lévő szállás, simán lehet, hogy külön fel kellene miattad fűteni a szobát. Más kérdés, hogy a meglévő foglalásoknál minek ezen zsiványkodni, nagyvonalúnak én sem tartanám az ilyen szállásadót - de ha nincs más hely, akkor azt azért megkérdezném , hogy meg tudunk-e egyezni egy magasabb összegben?
Továbbá az is lehet, hogy beesett egy hosszabb és/vagy több szobás foglalás, aztán helyet kell szorítani . Volt már velem ilyen, mondjuk ott hasonló minőségű alternatív lehetőséget biztosítottak egy közeli másik szálláson.
12: Na ez az. Csak annyit írtak, hogy nem tudnak elszállásolni. És én is írtam ezt nekik, hogy ha az ezután érkező foglalásokra ezt a szabályt alkalmazzák, az érthető, de a meglevőek esetében viszont nem fair.
Na de azt nem vártam meg, hogy ők mondják le a szobát, megtettem én, és a lemondási indoknál szépen leírtam, hogy mi történt. Megérdemelnék, hog a Booking.com megszakítsa velük a kapcsolatot.
Szerencsére találtam egy szabad hotelt megfizethető áron.
16: Nem fizettem.
Na de ez a másik, hogy az ilyet bele kellene írni a Tudnivalók részbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!