Abban mi a logika, hogy egy szálláshely kitalálja, hogy a jelenlegi válsághelyzet miatt a téli időszakban nem fogadnak olyan vendéget, aki csak 1 éjszakára száll meg?
Még év elején leadtam egy foglalást dec.30.-tól 31.-ig egy turistaapartmanban. Tegnap rámírtak, hogy a téli ünnepi időszakban nem tudnak egyéjszakás vendéget fogadni. Válaszban nyilván kifejeztem a nemtetszésemet, kérdőre vonva őket, hogy miért csak most mondják. Erre ők, hogy jól van na, hát év elején még nem látták, hogy ilyen lesz a helyzet, így muszáj változtatásokat hozniuk.
De ebben mégis mi a logika? Ha mondjuk 5 egymást követő napon egy szobát nem egy személy használ, hanem mondjuk több (teszem azt egy személy 2 napra, egy másik személy 1 napra, majd egy másik 2 napra), az miben hozza hátrányba a szálláshelyet? Mi köze az energiaválsághoz?
(Tudom, miért nem őket kérdezem? De ez már sajnos nem igazán lehetséges, mert tegnap eléggé bedühödtem, és mielőtt lemondtam a szállást, üzenetben kissé keményen kiosztottam őket. Tehát valószínű már nem válaszolnának.)
1: Ja, mert biztos abban fognak tönkremenni, hogy egy bizonyos hét alatt nem csak egyszer, hanem kétszer vagy háromszor kell szobát takarítani. Meg mintha a vendég nem használná ugyanúgy az áramot. És akkor az ünnepek után mégis mi fog változni?
Inkább meg se szólaltál volna.
Egyáltalán nem mindegy, hogy egy ember vesz ki öt éjszakára szobát, vagy öt ember egy-egy éjszakára.
De arra is gondolj, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a maradék napokat ki tudja tölteni. A két ünnep közötti időszakban kellene neked a szoba, és pont a legkelendőbb időben. Ha úgy vennék ki a szobát, hogy december 24-től január 1-ig, akkor miattad meghiúsulna. És ez a fő gond, nem is a takarítás.
Vagy életszerűnek gondolod, hogy ebben az időszakban 1-1 éjszakára kérnek szobát, és pont egymást követő napokon?
Én pl., ha azzal keresem őket, hogy dec 24-től január 1-ig kellene, és azt a választ kapom, hogy 30-án reggelig maradhatok, már lépek is tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!