Utazók, hotelekben megszállók! Mitől lenne igazán vonzó egy szálloda, mire lenne leginkább szükség meglátásaitok, tapasztalataitok szerint, ami miatt gyakrabban szállnának meg a jövőbeni vendégek? Folytatás alább.
Mire, mi miatt fizetnének a leendő vendégek (nem azt mondom, hogy szívesen, hanem azt, hogy szívesebben) húsz és harminc ezer forintokat egy szobáért, vagy lakosztályért, kisebb városok szélén a természetben, három (legfeljebb négy) csillagos hotelekben?
Néhány ötlet, ami hirtelen eszembe jutott:
Gyermekbarát szálloda (ha ez, fejtsétek ki mire/mikre lenne a legnagyobb szükség ezen a téren).
Sport hotel (golfpályák, teszem azt).
Díszes bútorok, szebben berendezett szobák (szemben az egyhangú minimalizmussal).
Nagyobb alapterületű helyiségek.
Esetleg más?
Jézus Úr Isten!
Nem tudja mit beszél! Bocsásd meg neki, nem gondolja harmincaska úgy, hisz nem is gondolhatja!
Akkor a te kedvedért újra, hogy ilyen égbekiáltó átgondolatlansagot többé véletlenül se merj még csak gondolni sem, nem, hogy még le is írni ezt a teljes képtelenséget!
"Pont az egyhangú (gyengébbek kedvéért: dögletesen unalmas ráadásul élhetetlen rideg minimalista stílus, amitől feláll az ember hátán a szőr!"
"Mert annyira távol áll mindegyik a
meghitt! ^_^
családias! ^_^
pompázatos!! ^_^
múlt századok imádnivaló hangulatát színpompásan árasztó légkörtől!"
"...és azonnal ámulatba ejti az embert ez a temérdek szemkápráztató, színes, otthonos, meghitt, igazán hangulatos, romantikus enteriőr! ^_^"
A legotthonosabb, legcsaládiasabb, leginkább MEGÉRKEZTEM!! ^_^ érzést csak ezek a pompázatos enteriőrök nyújtják.
Semmi (pedig én aztán láttam élőben, magazinokban, neten eszméletlenül rengeteg belteret; ha valakiére, akkor az én szavamra lehet csak egyedül adni!), semmilyen más (pláne a mai dögunalmas, ötlettelen, rideg, irgalmatlanul hangulattalan belterek), egyik modern enteriőr sem tudja (egyszerűen nem tudja, képtelen) visszadni az igazán romantikus, családias, végre öröm itt lenni életérzést!
Ezt kizárólag a több évszázaddal ezelőtti káprázatosan gyönyörű enteriőrök képesek csak egyedül megadni. Ilyen otthont kíván mindenki aki a szépet keresi az életében.
És ez nem véletlen.
Az összes többi csak üres szoba négy fallal, meg gagyi ikea szintű unalmas bútorokkal. Természetes, hogy csak muszájból van ilyen az emberek többségének, de igazán legbelül senki nem akarja (hisz nincs is bennük semmi, ami kicsit is kívánatossá tenné ezeket).
Értem, hogy keveseknek van pénze a valódi szépségre, nincs is ezzel baj (eddig), de azért mert nincs rávalója egyeseknek, még ne hazudjon senki ilyen igencsak megmosolyogni való :) meggondolatlan légből kapott valótlan hazugságokat. :))
ma 11:03
Ilyen feltételekkel nektek apartmanba kell menni inkább, és nem szállodába. Ott adott minden ami a vágyad. Szállodában tuti nem főzhet/ süthetsz a szobádban.
Azok a képek amiket linkeltél tényleg nagyon szépek, de ilyet szállodában nem találsz. Vagy ha igen, akkor linkelj kérlek. Mert a képeken múzeumi szobák, magánszemélyek gazdag szobái láthatóak. Ma már a világ legdrágább lakosztálya is inkább modern stílus.
De ha valami csoda folytán mégis tudsz ilyen pazar szállodai szobát, akkor az nem 30 ezer forint / nap. Hanem sokkal-sokkal több.
Én előbb megyek egy modern/minimalista szállodába, mint egy antik bútorokkal berendezettbe. Mondom ezt úgy, hogy múzeumban/kastélyban szívesen nézegetem őket.
Egyébként ami nekünk fontos:
- tisztaság
- franciaágy
- változatos ÉS egészséges reggeli
- ha esetleg olyan helyen van, akkor változatos ÉS egészséges vacsora
- wellness szaunával
- fitnessterem
- jó ha van valami egyéb szórakozási / sportolási lehetőség (főleg ha kieső helyen van a szálloda): pingpongasztal, billiárd, bowling, napozóterasz, teniszpálya stb. (az sem baj, ha ezek nem ingyenes szolgáltatások)
- szervezett programok - városnézés, kreatív foglalkozás, borkóstoló, stb.
- kerékpár kölcsönzés
- közelben (értsd max félóra autóútra) nevezetességek, látnivalók
33-as, én vagyok a 11:03-as.
Apartmanokban nem kapunk reggelit, napközben apróságokat és nincsen mindig elérhető személyzet. Nincsenek programok.
Szállodákat találtam már konyhával a folyosón, és néha a szobában is, csak annak már lakosztály volt a neve.
Szép helyeket linkeltél. Viszont én ilyen giccsparádéban nem szívesen töltök el 5-10 napot. Illetve ha valaki megdobna egy ilyen lehetőséggel, természetesen élnék vele :) de magamtól a modern, letisztult szobákat kedvelem.
Elvárásaim:
-tisztaság
-tágas étkező
-mindig visszapótolt reggeli
-kedvesség
-normális tusfürdő a zuhanyzóban (ne az a vizezett krémszappan)
-elegendő tágas parkolóhely, ne kelljen versengeni a vendégekkel esténként
-normál árú minibár
-tisztességes laposTV, bőséges csatornakínálattal
-teljesen hangszigetelt szobák (olyan kínos éjjelente mások nyögéseit hallani)
-klíma alap, hogy van
-szúnyogháló feltétlenül fontos, általában lemarad az ablakokról.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert a vállalkozáshoz, ha belekezdesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!