Utazók, hotelekben megszállók! Mitől lenne igazán vonzó egy szálloda, mire lenne leginkább szükség meglátásaitok, tapasztalataitok szerint, ami miatt gyakrabban szállnának meg a jövőbeni vendégek? Folytatás alább.
Mire, mi miatt fizetnének a leendő vendégek (nem azt mondom, hogy szívesen, hanem azt, hogy szívesebben) húsz és harminc ezer forintokat egy szobáért, vagy lakosztályért, kisebb városok szélén a természetben, három (legfeljebb négy) csillagos hotelekben?
Néhány ötlet, ami hirtelen eszembe jutott:
Gyermekbarát szálloda (ha ez, fejtsétek ki mire/mikre lenne a legnagyobb szükség ezen a téren).
Sport hotel (golfpályák, teszem azt).
Díszes bútorok, szebben berendezett szobák (szemben az egyhangú minimalizmussal).
Nagyobb alapterületű helyiségek.
Esetleg más?
Így:
"Mitől lenne igazán vonzó egy szálloda, mire lenne leginkább szükség meglátásaitok, tapasztalataitok szerint, ami miatt gyakrabban szállnának meg a jövőbeni vendégek?"
Pontosan így.
Ezért MINEK létrehozni akármit (és felfuttatni, ahogy a kérdésben le van írva), hogy aztán akármikor elvegyék tőle?! Így mégis minek?!
A tisztaság, jó wifi és biztonság alap. Ezekért nem fizetnék többet, de ha nincs akkor megyek inkább máshova.
A jó fej, figyelmes személyzet.
A többi attól függ, miért vagyok szállodában.
Ha munka miatt vagyok ott, akkor:
* rendes íróasztal és kényelmes irodai szék a szobában
* 24/7 konyha és bár
* olcsó mosási lehetőség
Ha nyaralni megyek:
* jó kilátás
* egészséges ételek, de nem kell, hogy egész éjjel elérhető legyen
* ingyenes parkolás
12-es vagyok.
A 13-as hozzászólás alapján lehet, hogy félreértettem az eredeti kérdést.
Szóval 30.000 Ft körüli szobaárat fizetnék, az azt jelenti, hogy éj/fő 15.000. Ennyit fizetnék (fizetek is) azért, mert szép helyen van, szép maga a hotel, stb. Én úgy gondoltam, hogy ehhez képest, még 30.000 Ft körüli összeget mikor fizetnék.
Mi nemsokára utazunk külföldre, és ez lenne az álom szállodám, többet is fizetnék:
Nekem fontos, hogy legyen olyan nagy, kétágyas szoba, ami nem franciaágy, hanem két ágy széttolva a szoba két végébe. Még jobb, ha ez ketté van osztva tolóajtóval. (Horkolás tompítására)
Reggeli sokféle, és nem csak kávé+kenyér, hanem helyi ételek, amit otthon nem tudnék enni, bár ez egy magyarországi hotelnél ugye nem releváns.
Nagyon jó lenne felszerelt mini konyha, ha esetleg kedvünk támadna helyi ételeket főzni, mert mondjuk az éttermek drágák. (Akár a folyosón, de ingyen használható.)
A szoba nem csak ágy+hűtőből áll, hanem van éjjeliszekrény, íróasztal, ruhásszekrény, akár szőnyeg.
Ablak nyitható, átlátszó, nappal fényárban úszik a szoba, de van szúnyogháló és sötétítő, legjobb a redőny. Kilátás szép.
A díszes, antik bútorok negatívak lennének, helyette inkább a családias, világos, kedves bútorok jönnének be.
Közös, nagy, hangulatos olvasó helyiség, ahol van egy csomó könyv, meg nasi egész nap. (Ez konkrétan lesz abban a szállodában, amit végül foglaltunk, ezért jutott eszembe.)
Takarítás közben nem fontos, csak érkezéskor legyen minden makulátlan. Nekem a mosoda sem kell, de a kinézett országban szinte mindenhol van, arrafelé népszerű.
Közel a reptér/vasútállomás, amivel jönnék, alig kell átszállni és gyalogolni. Az autóút szépen kiépített.
Ingyen programok a vendégeknek. Biciklikölcsönzés. Ha van saját szép kert valami háziállattal, az nagy pluszpont. Esetleg akciók és tájékoztató füzetek a közeli látványosságokra.
Díszes antik bútor, hogy a ménkűbe lehet akármilyen körülmények között akár csak egy kicsit is negatívum?! Jó érzésű embernek eszébe nem jutna ilyen meggondolatlanság.
Pont az egyhangú (gyengébbek kedvéért: dögletesen unalmas ráadásul élhetetlen rideg minimalista stílus, amitől feláll az ember hátán a szőr, mert annyira távol áll mindegyik a
meghitt ^_^
családias ^_^
pompázatos ^_^
múlt századok imádnivaló hangulatát színpompásan árasztó légkörtől), tehát igen, éppen az egyhangú, hangulattalan, érzéseket egyáltalán nem ébresztő minimál "stílustól" öklendezik a szépet kereső ember és fut el jó messze oda, ahol végre formákat, eleganciát, örömet és idilli romantikus családi hangulatot talál! És ezt maradéktalanul meg is adja neki szinte akármelyik művészettörténeti kor szépsége! ^_^
Azonban mivel néhány fénykép szebben mesél, mint ezer szó, alább mutatok neked néhány példát. ^_^
Elég csupán az első tizenöt-húsz fényképet megtekinteni és azonnal ámulatba ejti az embert ez a temérdek szemkápráztató, színes, otthonos, meghitt, igazán hangulatos, romantikus enteriőr! ^_^
"Díszes antik bútor, hogy a ménkűbe lehet akármilyen körülmények között akár csak egy kicsit is negatívum?! Jó érzésű embernek eszébe nem jutna ilyen meggondolatlanság."
Nem minden embernek ugyanolyan az ízlése. Nekem se tetszenek annyira az antik bútorok.
Mi ezen olyan meglepő? :D
Nézd meg azt a rengeteg fényképet, amit linkeltem!
Nem fogsz utána ennyire nagy meggondolatlanságra még csak gondolni sem!
Magától értetődően ezek a kicsiny planétánkon található összes enteriőr és stílus istencsászárnői! ^_^ Csak csodálni lehet eme hangulatárasztó szépségeket! ^_^
Igen, láttam, gyönyörűek egy múzeumban ezek a dolgok, de én semmi otthonosat nem látok benne, nem szeretnék ilyen környezetben lenni huzamosabb ideig otthon vagy egy szállodában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!