Utazók, hotelekben megszállók! Mitől lenne igazán vonzó egy szálloda, mire lenne leginkább szükség meglátásaitok, tapasztalataitok szerint, ami miatt gyakrabban szállnának meg a jövőbeni vendégek? Folytatás alább.
Mire, mi miatt fizetnének a leendő vendégek (nem azt mondom, hogy szívesen, hanem azt, hogy szívesebben) húsz és harminc ezer forintokat egy szobáért, vagy lakosztályért, kisebb városok szélén a természetben, három (legfeljebb négy) csillagos hotelekben?
Néhány ötlet, ami hirtelen eszembe jutott:
Gyermekbarát szálloda (ha ez, fejtsétek ki mire/mikre lenne a legnagyobb szükség ezen a téren).
Sport hotel (golfpályák, teszem azt).
Díszes bútorok, szebben berendezett szobák (szemben az egyhangú minimalizmussal).
Nagyobb alapterületű helyiségek.
Esetleg más?
Ha egy hotel
-10 pontból 10 pontot ér el tisztasságban
- az ott dolgozók kedvesek ( recepciós, pincér stb)
- az ágy kényelmes.
- figyelnek, hogy kultúrált hely legyen
- a vendégek tényleg ki tudnak kapcsolódni, pihenni( nincs vísitozó, hisztis gyerekek)
akkor annak a hotelnek nem kell aggódnia, hogy üres szobái maradnak. 90 %-ban ezt a hotelt fogják választani akár kicsivel magasabb árért is. Csak azok nem mennek oda, akiknek egy hostel is megteszi.
Én csak akkor fizetnék többet, ha konkrét plusz szolgáltatást kapnék, ráadásul normális áron. Pl egy hotelben egy masszázs min kétszer annyi, mint ha csak elmegyek egy masszőrhöz. Na, ez nekem így nem jó.
Díszes bútorok, nagyobb szobák nem érdekelnek, inkább valami program, de fontos, hogy ne kerüljön többe, mintha simán magánúton vennék részt ilyen programon.
Rendben tizenkettes, hogy egyedül te nem, de akik igénylik, hogy szép és elképesztően hangulatos is legyen a szálloda, azok (gyk.: nem egy ember, hanem a többség) megfizetnék-e télen-nyáron a 30 körüli szobaárait egy vidéki álomhotelnek? Vagy a sporthotel szolgáltatásait (golfpálya, teniszpálya, stb)? Vagy a különleges programokat (amit a tízes hozzászólásomban írtam)?
Ez a kérdés, hogy ezek tudnák-e növelni a foglalási számát egy erdő szeli régi korok hangulatát idéző kisvárosi hotelnek?
(Hiszen gondolj bele abba, amit akkor éreztél, mikor csupán csak megláttad(!) a szilvásváradi kastélyhotelt, vagy a lillafüredi palotaszállót, esetleg a parádsasvári vadászkastélyt! Már abban a minutumban csodálatos érzés kerített hatalmába! ^_^ Éppen ezért kérdezem, hogy a többség valami ilyen pluszért, vagy az egyéb különleges szolgáltatásokért vajon fizetne gyakrabban 25-30 eFt körüli (magas) összeget télen is és nyáron is egy hasonló stílusú/hangulatú szállodában?)
Lehet hogy lesz olyan amiket már említettek előttem, bocsi. Ilyen tisztaságot, kedves személyzetet és hasonlókat nem sorolnék, ezek annyira alapvetőek szerintem, hogy ez lenne a cél...
Szóval amik eszembe jutottak:
- először is: gyerekmentes szálloda, vagy legalábbis gyerekmentes időszakok lennének nagyon vonzóak, egy ilyen hotelbe biztosan visszajáró vendég lennék akár magasabb árért cserébe is
- a dupla ágy az franciaágy legyen, ne két szimpla ágy összetolva
- valami hangszigeteltebb megoldás, ne zengjen az emelet, ha valaki kilép a szobaajtón
- fürdőszobában előnyös ha van valami polc vagy hasonló, amire le lehet pakolni... nagyon ritkán látok ilyet
- óriási plusz pont, ha legalább valamennyire odafigyelnek a környezetbarát működésre
- azt írod, erdőszéli hotel - a kocsikázást egyáltalán nem értem hogy hogyan és minek....??? de túrafelszerelést, bringát tök jó lenne kölcsönözni egy ilyen helyen- - nekem nagy plusz lenne a jelzés alapján működő takarítás, tehát kiakasztok az ajtóra egy cetlit hogy "takarítást kérek", és akkor mennek, nem pedig random időben
Nekem amikor Thaiföldön egy vidéki városban voltunk hotelben tetszett, hogy voltak lehetőségek. PL.
- túraprogramok amiket a hotel intézett. Bizotsította a kocsit, kisbuszt sofőrrel
- volt lehetőség ingyen biciklit bérelni
- volt mosoda, csak leadtuk a szennyest, másnap már vissza is kaptuk a frissen mosott ruhákat
- volt lehetőség robogót bérelni ( pénzért)
Én itthon egy erdő közepén lévő szállodában is örülnék ha lenne lehetőség Pl:
- kirándulási program ( mondjuk van a közelben vízesés, barlang stb.)
-tollas, vagy pingpong asztal
- közeli városokban ahol esetleg van állatkert a hotel szervezzen oda kirándulást.
Na, nesze neked szálloda meg mosoda...
Ez most nagyon hiányzott... Mondhatom "örülök"!
Alig pár perce olvastam egy másik témában - így hozzon létre bárki ma idehaza hotelt, vagy akármit:
"Senki sem fog fegyvert a fejedhez, hogy fizess. Csak finom figyelmeztetést kapsz. Ha nem érted meg, akkor megjelenik a nav és zárolják a bankszámlád, lefoglalják az autód és a házad biztosítéknak. Megjelenik az antsz és bezárják a szállodát. Holnapra földönfutó vagy.
Ha van kedved hozzá pénz és bevétel nélkül nekiállhatsz bizonygatni az igazad. 5-8 év után a kuria ki is mondja jogerősen, hogy szabálytalan volt minden."
...és ezzel oda a drágalátos vállalkozásnak.
Ezért szenvedjen egy kisebb hotel létrehozásával, működtetésével hosszú időn át egy ember, hogy aztán ha XY-nak bizonyos körökben éppen ahhoz van kedve, könnyedén ellehetetleníti? Hogy lehet így élni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!