Szálloda visszamondhatja a szobát?
Figyelt kérdés
Ti hallottattok már olyat, hogy egy szálloda kikötötte a foglaláskor, hogy mindkét fél lemondhatja a szállást érkezés előtt két héttel díjmentesen? Rengeteg szállodában jártam már, de ilyennel még nem találkoztam.2020. júl. 11. 23:00
11/21 anonim válasza:
Ilyet ázok a hitelek szoktak csinálni, ahol gyakori alcsoportok jelentkezése. Ha van mondjuk 30 üres szobájuk, de egy csoport jelentkezik, aminek 31 szoba kell, akkor bizony lemondja azt azaz egyet, hogy meglegyen a 3q téli szobája.
12/21 anonim válasza:
Ez természetes, ahogy a 11-es írja, az egy indok, van még sok másik. De az is természetes, hogy ilyenkor a szálloda egy közeli, jobb szállodába foglal át. Ez jó párszor megesett velem. Igaz, világjárvány idején nem utaztam.
Olyat még nem pipáltam, hogy a szálloda közölte, köszönjük a foglalást, de inkább mégse gyere, oldd meg magad.
13/21 A kérdező kommentje:
De ez legális? Itt, országon belül mennék. nincs másik szálloda, pont ez a bajom. Kb. 20 km-en belül semmi más nincs.
2020. júl. 13. 09:06
14/21 anonim válasza:
Már miért ne lenne legális? Nem az utolsó pillanatban m9ndja le, hanem 2 héttel előtte.
15/21 A kérdező kommentje:
Én már bejártam a világot, voltam az olcsóbb 3 csillagos hotelektől kezdve a legdrágábban, de ilyennel még sehol sem találkoztam. Engem ezzel gyakorlatilag nem véd semmi akkor... Ezért nem vagyok benne biztos, hogy ez legális. Még utánanézek hivatalos helyen.
2020. júl. 13. 14:17
17/21 A kérdező kommentje:
Hányszor írjam még le?! Engem így nem véd semmi.
2020. júl. 13. 17:11
18/21 anonim válasza:
Pont ugyanúgy, ahogy oket sem, ha te gondolod meg magad.
19/21 A kérdező kommentje:
Őket védi az előleg. Mert mondhatja azt, hogy nem jár vissza. Sőt van ahol csak vissza nem térítendő foglalás van, tehát ha nem megy el az ember is ki kell fizetni a szobát.
2020. júl. 13. 18:13
20/21 anonim válasza:
",,,mindkét fél lemondhatja a szállást érkezés előtt két héttel díjmentesen"
Nyilvánvalóan ebben az esetben a foglaló is visszajár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!