Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Ha a barátom nálam alszik,...

Ha a barátom nálam alszik, kell(ene) idegenforgalmi adót fizetnie?

Figyelt kérdés
Nyilván elvi kérdés, de elvileg kell, "Azt a magánszemélyt terheli az adó fizetési kötelezettség, aki nem állandó lakos az önkormányzat területén, és legalább egy vendégéjszakát eltölt ott." Csak az nincs benne - vagy nekem nem egyértelmű - hogy ez csak a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozik-e. Ha nem, akkor elvileg be kell fizetnie nekem az IFA-t, én meg továbbítom a kerületi önkormányzatnak (ahol kiröhögnének?)
2020. jún. 23. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ezt a gyakori anonimitasan kivul senkinek ne add elő 😂.
2020. jún. 23. 13:58
 2/7 D. Brasco ***** válasza:
89%
Egyedül vagy ennyire hülye vagy segit valaki?
2020. jún. 23. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Legyszi mondd hogy kamu kerdes,hogy elmuljon az agyfasz amit okoztal...
2020. jún. 23. 15:23
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Ha megkerted es meg is kaptad a vizumot szamara akkor igen. Ha ninvs vizuma akkor nem is fogjak beengedni hozzad.
2020. jún. 23. 15:36
 5/7 anonim ***** válasza:
81%
Ja, tényleg meg kell neki piros útlevél is, és 50 frank készpénznél több ne legyen nála! Ha van, akkor elviszi a fekete autó. Téged meg adócsalásért.
2020. jún. 23. 16:24
 6/7 anonim ***** válasza:
68%
Ne viccelj már, én albérletben lakok, az állandó lakcímem 200km-re van... Akkor kell adót fizetni, ha pénzért szállsz meg valahol.
2020. jún. 23. 19:47
 7/7 anonim ***** válasza:

A válaszok ismét bizonyítják, hogy a törvény időnként ellentmond a józan paraszti észnek. Le fogtok döbbenni, de igen, idegenforgalmi adót elvileg akkor is kell fizetni, ha ingyen szállsz meg egy barátodnál (illetve idén nem, mert a koronavírus miatt ideiglenesen felfüggesztették, de normál esetben igen). Természetesen senki nem olyan hülye, hogy bevallja, ha nála alszik a haver, de felkapott üdülőövezetekben van, hogy kimennek és ellenőrzik. A törvény még hozzáértők szerint is orbitális baromság, és a nép részéről is elég erős ellenállásba ütközik, ettől feltétlenül létezik.

Cikkek a törvényről:

[link]

[link]

[link]

Egy személyes beszámoló:

[link]

MEGOLDÁS. Ha kimennek a *****k ellenőrizni, az arcukba mosolyogsz és közlöd, hogy helyi lakos vagy. Igazoltatási joga nincsen, kénytelen elhinni. Előbb-utóbb aztán csak eltörli valaki ezt a barom törvényt.

2020. jún. 24. 02:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!