A booking nevű oldalon szeretnék foglalni szállást, de sehol nem látom, hogy az idegenforgalmi adó benne van-e az árban, szerintetek?
Ha nincs benne, akkor az kb. mennyi? Van egyéb rejtett költség, amivel számolnom kellene? (50 euro takarítási díjat látom)
Általában nincs benne.
Ezt például egy aktuális foglalásomból másoltam ki.
Az ár nem tartalmazza
A lent feltüntetett ár egy becslés, mely a szoba maximális férőhelyeinek száma alapján számítja bele az árba a szállás vagy a helyi önkormányzat által kirótt, fejenként fizetendő díjakat.
Idegenforgalmi adó (HUF1085 × 2 fő × éjszaka) HUF 4 325
Nem minden településen van idegenforgalmi adó (hazánkban sem). Bár nem a legaktuálisabb, most csak ezt találtam:
Innen letölthető egy táblázat, hogy Magyarországon mely településeken nincs pl. ifa. Külföldön is hasonló lehet a helyzet. Ha a booking külön nem írja, akkor ott valószínűleg nincs is. Sok országban foglaltam már a booking-on keresztül is, és volt, hogy egymáshoz közeli helységekben más-más összegű ifa volt.
Nálam még ott sem kérték, ahol fel volt tüntetve hogy külön fizetendő.
Magyarországon viszont igen, de az a gyanúm hogy egyből zsebbe kerül...
Ha ilyen jellegű szállásokban gondolkozol, esetleg megnézhetnéd az Airbnb-t is.
Hiszen itt sincs és ott sincs ellátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!