Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Ti hogyan csináljátok a...

Ti hogyan csináljátok a szállásfoglalást?

Figyelt kérdés
Már régesrég kinéztem egy szállást, de még nem derült ki, hogy indul-e oda jövőre repülő, viszont most ránéztem és már alig van szabad szobájuk. Ilyenkor mit lehet tenni? Gondolom semmit, ördögi kör. Járt már más is így?
2019. dec. 24. 17:07
 1/10 A kérdező kommentje:
Bookingon néztem amúgy. Gondoltam, hogy lefoglalom és max. lemondom, de múltkor úgy jártam, hogy sokkal előbb levonta a pénzt, mint szokta. Ott mondjuk nem volt probléma, mert biztosan azon a dátumon mentünk volna amúgy is, de ez így necces lenne.
2019. dec. 24. 17:10
 2/10 anonim ***** válasza:

nekem eleg jol megy az angol es expediat hasznalom

az esetek 80%aban nem kell a foglalashoz semmit megadni (nyilvan az expedian letrehozol egy account-ot, email cimmel, stb.)

kivalasztod a szallast es mutat opciot, pl. 1 ejszaka x penz ha helyben fizetsz mikor megerkezel, de ha most fizetsz, akkor x minusz y

nezelodj ott, en mindig ott foglalok, ha nem 100% hogy utazunk, akkor az elso opciot valasztom, ha tuttibiztos, akkor fizetek elore hogy sporoljak

kiveve kis eldugott falusi szallasokat, amiket az expedia nem mutat, azokat a bookingon csinalom de ott se szokott mindig levonni penzt

valtoztatni a foglalast barmikor tudod, max kicsit dragabb lesz a szoba minel kozelebb foglalod az erekezesi datumhoz

2019. dec. 24. 19:40
 3/10 A kérdező kommentje:
Ilyenről még nem is hallottam, megnézem, köszi!
2019. dec. 24. 21:11
 4/10 anonim ***** válasza:

Mi mindig a booking.com oldalon foglalunk szállást. Van amikor 6-8 szállást is lefoglalunk. A lényeg, hogy csak olyat nézünk, ahol nem kell előre fizetni, és van törlési lehetőség. Mi mindig helyben fizetünk, és előleget sem kell fizetni. A sok lefoglalt szállás közül a végén az marad meg amelyik a legjobb nekünk minden szempontból.

Ki lehet válogatni a booking.com oldalon ezt a lehetőséget is.

2019. dec. 24. 21:57
 5/10 anonim ***** válasza:

"Van amikor 6-8 szállást is lefoglalunk. A lényeg, hogy csak olyat nézünk, ahol nem kell előre fizetni, és van törlési lehetőség. Mi mindig helyben fizetünk, és előleget sem kell fizetni. A sok lefoglalt szállás közül a végén az marad meg amelyik a legjobb nekünk minden szempontból"

Nem tudom, h tudsz-e róla de ha sok lemondott foglalásod van, egy bizonyos % után le fog tiltani a Booking. Ezt épp egy hete mondta nekem egy ügyfélszolgálatos, de a %-ot nem árulta el, de 50 % feletti.

2019. dec. 24. 23:11
 6/10 anonim ***** válasza:

Kérdező,igen,sajnos néhány helyen Másnap lezárolnak pl. 30 % -ot. Nekem most 2 hónapig volt zárolva, hiába volt ingyenes lemondás és helyszíni fizetés.

Amúgy néha "beetetős", mert már csak 1 szoba van, de még hetek múlva is az van.

2019. dec. 24. 23:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Időpont tegnap 23:11

Ez nem így van. Csak akkor van gond ha nem időben mondod vissza a lefoglalást. Én mindig bőven időben vagyok amikor visszamondom. 10 éve így csinálom.

2019. dec. 25. 01:52
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Ok, nem fogok vitatkozni Veled - én csak jóindulattal szóltam - Te dolgod, mit kezdesz vele...
2019. dec. 25. 10:35
 9/10 anonim ***** válasza:
A titok annyi, hogy lemondható szállást kell választani. Ez többnyire drágább, mint a nem lemondható, te döntöd el, mi éri meg jobban - foglalni olcsó szállást, de izgulnk, hogy lesz-e repjegy és ha igen, mennyiért vagy drágábban foglalsz szállást, de le tudod mondani, ha nem jön össze az utazás a repjegy miatt. Nekem elèg egyértelmű, hogy utóbbi a nyugalmamat maximálisan biztosító opció, de ez nem minddnkinél a fő szempont.
2019. dec. 25. 10:52
 10/10 A kérdező kommentje:
#9 Én kimondottan egy szállást néztem, ami sajnos nem lemondható, de köszi a tippeket, nagyon jók jöttek! :)
2019. dec. 27. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!