Booking.com ingyenes lemondas lejart, mit csinaljak?
Meg amúgy ezt nem dobja vissza a bank szerintem, attól még hogy nincsen a számládon pénz.
Nekem autókölcsönzővel és hotellel is volt már olyan tapasztalatom, hogy le akartak vonni valamit de nem volt elég pénz, simán mínuszba ment a számla és utána a bank verte az asztalt hogy ki kell egyenlíteni.
Hívd fel őket. Ne legyél már ilyen gyerekes. Mondd el hogy mi történt hogy elmulasztottad lemondani de le szeretnéd mondani most.
Ennyi.
"A booking.com-on foglaltam egy szallast. Tegnap ejfelig lehetett volna ingyen lemondani, de elfelejtettem.
...Van valami megoldas amivel ki lehetne oket cselezni hogy ne kelljen kifizetnem?"
Kicselezni? Foglaltál, foglaláskor tudomásul vetted a feltételeket. Lemondhattad volna korábban is, ha tudtad, hogy nem utazol. Ha elfelejtetted, akkor nyilván nem az utolsó pillanatban derült ki, hogy nem tudsz utazni.
Bocs, de ez a saját hibád. Ha sztrájk miatt nem menne repülő stb. miatt nem tudsz elutazni, akkor még sajnálnálak is, de így csak azt látom, hogy valaki nem vállalja a felelősséget a tetteiért. Te voltál a hunyó, nem mondtad le az adott ideig.
Szerintem innentől egyszerűbb, ha mégis elutazol vagy más ismerősöd - lehet, még valaki örülne is neki, attól függ, milyen időszakban van, mert sok helyen már foglaltak a szállások pl. a karácsonyi időszakban :-)
És igen, be fogják terhelni.
Nagyon fontos dolog, hogy a kérdező ne hagyatkozzon bal.szokra, márpedig a fentebb válaszadók utazást és bookingos foglalást nem igazán láttak még az életben. Persze igazuk van, mindenki kedvére maradhat gyökér.
A valóságban a szállásadó megkapja a kártya adataidat és megpróbálja majd levonni az adott összeget. HA sikerül, jó, ha nem akkor az az ő vesztesége lesz. Szóval ha igyekszel a lehető legkevesebb pénzt tartani a kártyaszámládon, akkor megúszod a dolgot. És ne aggódj, nem mennek utánad.
Nem tudom, lehet-e itt ilyen trükköket tanítani a nagyérdeműnek, de épp azért érdemes normális bankoknál vezetni a kártyaszámlát, ahol egyetlen kattintással tiltható a kártya, vagy korlátozható a limitje.
A másik tuti megoldás az, ha a jövőben Revolut kártyát használsz, ingyenes, és van havi 8 db virtuális kártyád is hozzá. Azzal foglalsz, és ha meggondolod magad, törlöd.
nyugi haver. Ha gondod van, kérdezz privátban.
#6: Ezt mind tudjuk es az altalad leirt modon a bankkartya terheleset meg lehet akadalyozni (altalaban). Viszont a kerdezonel keszpenzes fizetes van. Arrol nem is beszelve, hogy a kerdezo ugy dont, hogy o nem fizet meg a szallasado es a kerdezo kozott letrejott szerzodes meg ervenyes es a fizetesi kotelezettseg fennall.
Nyilvan ha Pista bacsi es Mari neni Zimmerferijenel foglalt le egy ejszakat akkor senki sem fog utana menni, ha viszont egy hetet foglalt valami $1000 per ejszaka luxushotlben akkor viszont biztos.
Viszont ha beszel a szallasadoval akkor 99%-ban sumakolas nelkul el lehet intezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!