Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Booking.com ingyenes lemondas...

Booking.com ingyenes lemondas lejart, mit csinaljak?

Figyelt kérdés
A booking.com-on foglaltam egy szallast. Tegnap ejfelig lehetett volna ingyen lemondani, de elfelejtettem. Azt irja, hogy a szallashely kezeli a fizetest es elmeletileg a helyszinen keszpenzben kellett volna fizetni. A bankkartyam adatait meg kellett adnom, de jelenleg sincs rajta annyi penz ami fedezne a foglalast. Ha leveszem rola az osszes penzt akkor mit tudnak csinalni? Van valami megoldas amivel ki lehetne oket cselezni hogy ne kelljen kifizetnem?
2019. nov. 29. 10:28
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
nincs, ezt buktad. vagy teszel ra annyi penzt ami fedezi, vagy jogi uton rendezik le veled
2019. nov. 29. 11:08
 2/9 BeefEater ***** válasza:
97%
Az elso jol mondta, ha nem fizetsz jogi utra terelhetik. Hivd fel a szallast es kerdezd meg oket, nekunk mar tobbszor sikerult igy nem modosithato szallast modositani amikor kellet. Mondhatnak nemet, de ha tudjak, hogy egyebkent ki tudjak adni a szallashelyet akkor nem hiszem, hogy ne csinalnak meg. Nekik is egyszerubb egy vendeg aki a helyszinen fizet mint aki meg sem jelent es ugy kell behajtani rajta a penzt.
2019. nov. 29. 11:11
 3/9 anonim ***** válasza:
97%

Meg amúgy ezt nem dobja vissza a bank szerintem, attól még hogy nincsen a számládon pénz.

Nekem autókölcsönzővel és hotellel is volt már olyan tapasztalatom, hogy le akartak vonni valamit de nem volt elég pénz, simán mínuszba ment a számla és utána a bank verte az asztalt hogy ki kell egyenlíteni.

2019. nov. 29. 11:49
 4/9 anonim ***** válasza:
83%

Hívd fel őket. Ne legyél már ilyen gyerekes. Mondd el hogy mi történt hogy elmulasztottad lemondani de le szeretnéd mondani most.

Ennyi.

2019. nov. 29. 11:59
 5/9 anonim ***** válasza:
97%

"A booking.com-on foglaltam egy szallast. Tegnap ejfelig lehetett volna ingyen lemondani, de elfelejtettem.

...Van valami megoldas amivel ki lehetne oket cselezni hogy ne kelljen kifizetnem?"

Kicselezni? Foglaltál, foglaláskor tudomásul vetted a feltételeket. Lemondhattad volna korábban is, ha tudtad, hogy nem utazol. Ha elfelejtetted, akkor nyilván nem az utolsó pillanatban derült ki, hogy nem tudsz utazni.

Bocs, de ez a saját hibád. Ha sztrájk miatt nem menne repülő stb. miatt nem tudsz elutazni, akkor még sajnálnálak is, de így csak azt látom, hogy valaki nem vállalja a felelősséget a tetteiért. Te voltál a hunyó, nem mondtad le az adott ideig.

Szerintem innentől egyszerűbb, ha mégis elutazol vagy más ismerősöd - lehet, még valaki örülne is neki, attól függ, milyen időszakban van, mert sok helyen már foglaltak a szállások pl. a karácsonyi időszakban :-)

És igen, be fogják terhelni.

2019. nov. 29. 12:03
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon fontos dolog, hogy a kérdező ne hagyatkozzon bal.szokra, márpedig a fentebb válaszadók utazást és bookingos foglalást nem igazán láttak még az életben. Persze igazuk van, mindenki kedvére maradhat gyökér.

A valóságban a szállásadó megkapja a kártya adataidat és megpróbálja majd levonni az adott összeget. HA sikerül, jó, ha nem akkor az az ő vesztesége lesz. Szóval ha igyekszel a lehető legkevesebb pénzt tartani a kártyaszámládon, akkor megúszod a dolgot. És ne aggódj, nem mennek utánad.

Nem tudom, lehet-e itt ilyen trükköket tanítani a nagyérdeműnek, de épp azért érdemes normális bankoknál vezetni a kártyaszámlát, ahol egyetlen kattintással tiltható a kártya, vagy korlátozható a limitje.

A másik tuti megoldás az, ha a jövőben Revolut kártyát használsz, ingyenes, és van havi 8 db virtuális kártyád is hozzá. Azzal foglalsz, és ha meggondolod magad, törlöd.

nyugi haver. Ha gondod van, kérdezz privátban.

2019. nov. 29. 12:53
 7/9 BeefEater ***** válasza:
93%

#6: Ezt mind tudjuk es az altalad leirt modon a bankkartya terheleset meg lehet akadalyozni (altalaban). Viszont a kerdezonel keszpenzes fizetes van. Arrol nem is beszelve, hogy a kerdezo ugy dont, hogy o nem fizet meg a szallasado es a kerdezo kozott letrejott szerzodes meg ervenyes es a fizetesi kotelezettseg fennall.

Nyilvan ha Pista bacsi es Mari neni Zimmerferijenel foglalt le egy ejszakat akkor senki sem fog utana menni, ha viszont egy hetet foglalt valami $1000 per ejszaka luxushotlben akkor viszont biztos.

Viszont ha beszel a szallasadoval akkor 99%-ban sumakolas nelkul el lehet intezni.

2019. nov. 29. 14:29
 8/9 A kérdező kommentje:
Elnezest, nem fogalmaztam pontosan. Nem a szallasadot szeretnem kicselezni.. termeszetesen ot felhivtam, hogy nem fogunk tudni menni es elnezest kerek de ne keszuljenek.. azt mondta semmi problema, de sajnos nem o kezeli a foglalast hanem a booking.. es neki sincs lehetosege lemondani mar.. persze ha rajta mulik nem kell kifizetni. Ezert nem tudom, hogy tegyek annyi penzt a kartyara vagy hagyjam igy es akkor nem tudja majd levonni a booking...? Nem szeretnek ebbol nagy problemat.. akkor inkabb kifizetem.. de mivel a szallasadoval beszeltem es neki nem gond, ezert nem fizetnem ki.. ezert kerdeztem, hogy mit csinal a booking?
2019. nov. 29. 17:12
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Értelmesen leírtam mit csinálj. Ner okoskodj, olvass.
2019. nov. 30. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!