Segítség! Jàrattörlès-ilyen esetben jàr kàrtérítés ugye? Ès hogyan lehet kérelmezni?
Malmö-Stockholm-Pàrizs-Réunion útvonalon törölték a Stockholm-Pàrizs jàratomat. 10:40 helyett 16:10-kor tudok legközelebb tovàbbmenni.
Viszont így egy teljes napra Pàrizsban ragadok, mert a réunioni gépet sem érem el.
Ilyenkor jàr kàrtérítés, ugye? Még ha àtpakolnak màsik gépre, akkor is?
Ès hogyan kell igényelnem? Az SAS-nàl? Igényelhetem az így lekésett Corsair jàrattal kapcsolatos kiesett költségeket is? Meg a plusz egy éjszakàt?
Akkor is, ha üzleti út volt, és a cégem vette a jegyet, az én nevem van ugyan feltüntetve, de a mail a HR-eshez ment (itt a SAS-nàl az ő nevét mondtàk).
Köszönöm mindenkinek előre is az építő jellegű vàlaszokat, ugyan huszonplusz ève repülök rendszeresen, de eddig baromi szerencsés lehettem, mert nem történt még velem ilyen.
Szóval minden jótanàcsot szívesen fogadok...
Köszi, végül elkértem a szabàlyzatot az SAS pultnàl, ahol minden le van írva.
A weboldalon be lehet nyújtani a kèrelmet, ott màr làtjàk automatikusan az el nem èrt jàratot is.
Kajàt mondjuk nem adtak, bàr kellett volna,de elvileg a szabàlyzat szerint ha jól olvasom, 600 euro kàrtérítés illet meg+ kaja díja+ felmerült költségek (repjegy újrafoglalàs, extra szàllàs) megtèrítèse. Ugyanis 1500 km felett vagyok, több mint 4 óra vàrakozàs, nem szóltak 7 nappal előtte, ès lekéstem a csatlakozàsom...
Ez úgy müködik, hogy km szerint van a köteleöz kártérítés. Törlés vagy 3 óránál nagyobb késésnél 250-600€ között jár a kártérítés. Nagyobb légitársaságok rögtön megadják.
Nekünk a Ryanairnél ügyvédet kellett fogadni. Törölték a járatot... Az ügyvéd azt mondta 3-6 hónap. Mi hiába írtunk bármi panasz levelet kb 10 helyre, semmi reakció. Ök csak ügyvéddel beszélnek...
Csakhogy együtt volt megvéve a jegy, és a SAS rendszerében benne van a Corsair jàrat is (csak így volt csatlakozàs, a SAS nem repül az Indiai óceànra)
Majd beszàmolok, mi lett. A csomagom persze Stockholmban maradt, azt azonnal Réunionra küldik tovàbb, ezt CDG-n mondtàk tegnap.
Most kaptam egy sms-t, hogy a csomag megérkezett Pàrizsba, és küldik tovàbb Réunionra (csak az nem biztos, hogy azzal a géppel, amelyikkel én jövök...)
A földi személyzet azt mondta, minden szàmlàt tegyek el. Nem fogom annyiban hagyni.
Az tuti, hogy a levèl megy egyből copyban az EU fogyasztóvédelmi felügyelősége felé is. Ez jelezve is lesz. Persze minden törvényhellyel feltüntetve. Merthogy tegnap volt időm végigolvasni a rendeletet :D
A rendelet amúgy azt írja, hogy a végső àllomàs szàmít akkor is, ha nem ugyanaz a légitàrsasàg, illetve nem együtt lett megvéve a jegy.
Szóval reménykedem :)
Köszi szépen a kommenteket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!