Mi történik, ha a kézipoggyászomat nem a fedélzeten szállítják? (WizzAir)
Pontosabban (WizzAir hivatalos honlapjáról): "A korlátozott hely miatt nem tudjuk az összes kézipoggyászt a fedélzeten szállítani. Ha szeretné a fedélzeten tudni a kézipoggyászát, adja hozzá a foglaláshoz a WIZZ elsőbbségi beszállást."
Tehát +4e Ft lenne az a plusz szolgáltatás, oda-vissza már 8e Ft, és négyen megyünk (32e Ft, ennyibe kerülne a szállás, lehet, hogy pont emiatt nem tudom kifizetni). Olvastam különböző külső (megbízhatónak ítélt) forrásokon, hogy ilyenkor a csomagtérbe szállítják a poggyászom, de megvan az esélye annak, hogy ott nem lesz elég hely, és fel kell adniuk (ezt sem értem, jó lenne ha valaki felvilágosítana, első repülőutam lesz). Esett szó arról is, hogy elveszik a reptér bejáratánál a csomagot, és hogy az olyankor nagyon nagy szívás. Azt írták, ilyenkor reptéri munkások megrongálhatják, ellophatják. Nagyon szívesen meghallgatok tapasztalatokat, ilyenkor mi a teendő. Nagyon ideges vagyok, egy évig gyűjtöttem erre az utazásra, nem itt szeretném elszúrni, inkább hozzátok frodultam segítségül. Köszönöm a válaszokat!
Hasonló problémám van nekem is. Tavaly jött ez az új szabály hogy a Wizzair megváltoztatta az ingyenesen felvihető kézipoggyász méretét nagyobbra, így több esély van arra, hogy a fedélzeten elfogy a hely és már csak a raktérben fér el a kézitáska a bőröndök között.. Természetesen én sem szívesen adom ki a kezemből azokat a dolgokat amiket oda pakolok. Olvastam, hogy egy másik kis táskába belerakhatnám a fontos iratok, pénzt, stb.. de beleköthetnek hogy ez már két poggyásznak minősül. Megoldásnak én is a priority vásárlását gondolom, annak ellenére is, hogy barátnőmtől tudom - hozzá megyek látogatóba külföldre - hogy az elsőbbségi beszállást nem igazán biztosítják.. utazáskor ő is priority-t vásárolt a jegyéhez, de semmivel sem jutott fel a gépre előbb mint azok az utasok akik nem rendelekztek ezzel. Mondjuk neki az volt a fontos hogy a laptopját is felvihesse a kézitáskája mellett. (ugyebár ezt is tartalmazza a priority, hogy egy másik kicsi dolgot is felvihetsz)
A másik pedig, hogy igen, kinyitogatják a bőröndöket az ott dolgozók, nemrég tele volt vele a média, így nagy értékű dolgot a feladandó csomagba nem nagyon szoktak tenni.
Tudom a kérdésedre konkrét választ nem adtam hiszen én is örlődöm még, de remélem tisztább képet ad a válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!