Mi történik, ha a kézipoggyászomat nem a fedélzeten szállítják? (WizzAir)
Pontosabban (WizzAir hivatalos honlapjáról): "A korlátozott hely miatt nem tudjuk az összes kézipoggyászt a fedélzeten szállítani. Ha szeretné a fedélzeten tudni a kézipoggyászát, adja hozzá a foglaláshoz a WIZZ elsőbbségi beszállást."
Tehát +4e Ft lenne az a plusz szolgáltatás, oda-vissza már 8e Ft, és négyen megyünk (32e Ft, ennyibe kerülne a szállás, lehet, hogy pont emiatt nem tudom kifizetni). Olvastam különböző külső (megbízhatónak ítélt) forrásokon, hogy ilyenkor a csomagtérbe szállítják a poggyászom, de megvan az esélye annak, hogy ott nem lesz elég hely, és fel kell adniuk (ezt sem értem, jó lenne ha valaki felvilágosítana, első repülőutam lesz). Esett szó arról is, hogy elveszik a reptér bejáratánál a csomagot, és hogy az olyankor nagyon nagy szívás. Azt írták, ilyenkor reptéri munkások megrongálhatják, ellophatják. Nagyon szívesen meghallgatok tapasztalatokat, ilyenkor mi a teendő. Nagyon ideges vagyok, egy évig gyűjtöttem erre az utazásra, nem itt szeretném elszúrni, inkább hozzátok frodultam segítségül. Köszönöm a válaszokat!
Én gyakran repülök WizzAirrel, olyan járatokon amelyek általában fullosak (BP - London Luton), és még soha nem fordult elő, hogy elvették volna a poggyászom. Ez tényleg csak akkor fenyeget, ha az utolsók közt vagy és már az összes fenti tártoló tele van. Szóval legyél ott időben és akkor nem lesz gond. Én nem szoktam sietni, általában vannak jócskán előttem, de mondom, még soha nem kellett elvenniük tőlem.
Éppen ezért nem tudom mi a konkrét prodecúra ha be kell tenniük a gép hasába, de tuti, hogy visszakapod, és a reptéri munkásoknak is van jobb dolguk, minthogy pont a te poggyászodat rongálják meg a másik az 1000 mellett, amit naponta rakodnak.
A reptér bejáratánál meg nem veszik el, ez tuti hoax, max azt mondják hogy le kell adni ott, ahol az alapból csomagtérbe menő bőröndöket is.
Wizzar oldaláról másolva:
Mivel a fedélzeten korlátozott a rendelkezésre álló hely, nem tudjuk garantálni, hogy minden utas magával viheti az utastérbe a kézipoggyászát. Csak a WIZZ Priority szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal a fedélzetre a kézipoggyászt az egyes repülőtereken érvényes, beszállással kapcsolatos eljárásoknak megfelelően. Ha nem vásárolt WIZZ Priority szolgáltatást, kézipoggyászát a raktérben tudjuk szállítani. A kézipoggyászt az érkezési repülőtéren veheti át a poggyászfelvételnél.
Vagyis a beszállító kapuban kapsz a csomagra egy címkét, a repülő mellett egy csomagkocsin hagyod, majd érkezéskor kipörgetik a csomagszalagon a check-in pultnál feladott csomagokkal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!