Először repülök. Ferihegy ről, a 2B terminálból. Ez egy elég nagy reptér. Segítenének?
Elég stresszes típus vagyok. A repüléstől nem félek, de a reptéri eligazodástól igen. Egyedül megyek, nincs feladott poggyászom csak egy kézipoggyász, a jegyem bevan csekkolva, ki is nyomtattam.
Ha bemegyek a reptérre, merre menjek? Néztem videókat. Fel kell mennem a mozgólépcsőn? És utána? A második szinten van a vám? Az üzletek a vám után?
Hidd el, nem bonyolultabb egy nagyobb vasútállomásnál. Csak nem vágányok, hanem kapuk vannak. Mivel nincs feladott cuccod, az indulási oldalon egyből a biztonsági ellenőrzésre menj. Aztán csak kövesd a többieket.
Nem tudom, mi lenne veled egy akkora reptéren, ahol a terminálok közt busz meg metró megy...
persze mehetsz, de gep indulas elott 4-5 oraval kierni a repterre, foleg Ferihegyre, badarsag
szet fogod unni a fejed odabent, hiaba kiolvasol minden ujsagot, megszagolsz minden parfumot, otszor atnezed az emaileket feszbukkot, a telefonod is lemerul, ehes is leszel, szomjas is, vehetsz dragaert kajat/piat...
boven raersz masfel-2 oraval elotte kierni ;)
Ne félj.
Bemész, felső szinten van az indulás, megkeresed a biztonsági ellenőrzést. Futószalagon kosarak lesznek, ezekbe beleteszed a kabátod, a zsebedben levő fém cuccokat, órát stb., a kézipoggyászt, meg a kézipoggyászból kivett laptopot ill. folyadékos zacskót (sampon, tusfürdő stb. max 1 decis kiszerelésekben zárható tasakban legyen, tasakot reptéren kapni, ez meg a laptop a poggyász tetején legyen, hogy könnyen kivehesd).
Biztonsági ellenőrzés után összecsomagolod a holmidat és bemész. Bazi nagy táblán ki lesz írva vagy az, hogy melyik kaputól indul a géped (pl. easyjet Gatwick 10:30-as járat B 12 vagy ilyesmi), ha még nincs kiírva, akkor vársz. Ha ki van írva, akkor is érdemes ránézni többször, mert változhat.
Ha már ki van írva, akkor szépen elindulsz a Sky Courtból a B terminál felé, átmész egy útlevélellenőrzésen és megkeresed a kapudat. Efölé is ki lesz írva a járatod neve, nem nehéz megtalálni.
Ha már Ferihegyen is bénázol, ahol MINDEN magyarul van kiírva, mit csinálsz Londonban?
Komolyan, életképtelenség lvl 100.
#16 Nem "bénázik" Ferihegyen, hanem nem járt még Ferihegyen és nem járt még reptéren. Londontól nem kell félteni, érkezni mindig könnyebb, mint indulni, visszafelé meg kikíséri a barátnője.
Én is jó pár jóval nagyobb reptéren jártam már, de mindenki volt kezdő.
Köszönöm szépen, minden rendben ment. :))
Tényleg nem volt nehéz. Csak az ember, legalábbis én félek az ismeretlentől.
És igen, nem valami jó egyedül várni órákat, unatkoztam, de nem válogathattam, mert csak jóval indulás előtt tudtak kivinni. Az ok, mert egy másik illető is jött, és az ő gépe korábban indult. Éhes nem voltam, csak már mikor majdnem megérkeztem. De ettem a reptértől nem messze egy gyorsétteremben, amit igaz nem szeretek, néha nem árt meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!