Ilyen túlsúlyosan beférek egy repülő székébe?
A mozi széke is változó. Amikor jegyet veszel, szánj még rá 2000 ft-ot és Te válaszd ki a helyet. Mindenképpen külső széket válassz, mert ha a karfát nem hajtod fel, el fogsz férni! Az a legjobb, ha előtted sem ül senki, mert kinyújthatod a lábad.
A tengerentúlra menő gépek kényelmesebbek.Az Európán belüli utak pedig nem olyan hosszúak, hogy ne bírd ki.
Mégis hány kiló vagy? Mert itt sokan a 60 kilót már túlsúlyosnak hiszik.
Én rengeteget utazom fapadossal, és nagy gépekkel is. Láttam már 150-180 kilós embereket is utazni, és befértek. Lehet kényelmetlen nekik, de nem szállítottak le senkit azért mert kövér.
Csak megjegyzem. A párom 100 kilós (igaz, ő izmos) , igaz neki is kényelmetlen az ülés, és hozzám tapadva de elfér.
Az egy dolog hogy te beférsz, de mit csinál a melletted ülő? Ha valakivel utazol akkor tényleg a legjobb megoldás, hogy te befurakszol az ablakhoz és csak a végén jössz ki (tehát nem állsz fel útközben pisilni, sem a csomagodban keresni dolgokat) és a barátod/barátnőd ül a melletted levő középső ülésen.
Ugyanis az elég kellemetlen, amikor valaki pl nem tudja az oldalkarfát használni az ülésben, vagy kénytelen egy vadidegenhez tapadva utazni egész úton.
Nèmely légitársaság Amerikában pl bevezette, hogy az extrém túlsúlyos embereknek 2 jegyet kell venni, hogy két ülésen ülhessenek (bár a biztonsági öv problémáját nem tudom hogy oldják meg).
A helykiválasztással az a gond, hogy hiàba fizetnél mondjuk többet a vészkijáratos helyekért amik valóban nagyobbak, vészkijárat mellé nem ülhet sem gyerek, sem gyerekes család, sem pedig extrém túlsúlyos vagy olyan ember akinek nem elég fürge és gyors a mozgása (ezt konkrétan a légikísérők magyarázták el nekem, amikor oda akartam kérni a helyemet hogy ki tudjam nyújtani a lábamat. Kérdezték miért akarom kinyújtani, mert ha valami baj van vele akkor nem ülhetek a vészkijárat mellé. Gyerekkel sem engedték meg amúgy).
Az ülések tényleg elég kicsik, de kérdés, mi az az extrém túlsúly.
Én 171 cm vagyok és 73 kg, nekem kényelmetlenek a székek, de inkább a lábam miatt, meg az előző szék távolsága miatt. De két órát kibírok, pláne hogy mire odajutok hogy 2 órát repüljek, általában már túl vagyok egy 11 órás úton, úgyhogy azt már guggolva is akár :D
Tengerentúli járatokon valamivel jobb azért az elhelyezés.
160 cm/70 kg vagyok, nekem kényelmes a repcsi még.
Mondjuk ha te 160 cm/165 kg vagy (ISMEREK ILYET) akkor már neccesebb a dolog.
A mozi széknél szerintem jóval szűkebb a repülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!