A Duty Free-ben vámmentesen vásárolt alkohol és cigaretta eltűnhet félúton? Fogyaszthatok belőle érkezés előtt?
Lesz szerencsém repülni egyet az EU-n kívülre. A kérdés az, hogy a ferihegyi Duty Free-ben megvett alkoholt és cigarettát meg fogja-e valaki keresni nálam leszállás után, külföldön? Le lesz-e zárva a csomag, be kell-e mutatni valakinek bontatlanul az érkezési oldalon?
Ha igen, mi a helyzet, ha "elhagyok" mondjuk két deci töményet? Életszerű, hogy lerakom valahova és ottfelejtem.
Az már az én bajom, hogy a váróban és a fedélzeten mit szabad és mit nem, vagy hogy felengednek-e ittasan. Csak a kérdésre válaszolj, ne ebbe köss bele!
Ugye tudod, hogy a kezipoggyaszban vihetsz magaddal alkoholt, amig az megfelel a 3-1-1 szabalynak. Vagyis kis 2dekas uvegek lehetnek nalad.
Ha a duty freeben veszel pici uvegeket, legitarsasag fuggo, hogy viheted-e magaddal, vagy ahogy elozo irta, a legikisero fogja majd csak odaadni mikor beszallsz a gepre.
Ha viheted magaddal, akkor vmi eldugott helyen fogyaszd el, pl. wc. Ha a legikisero adja oda beszallaskor, akkor szinten a klotyiba bujj el tutuzni ;)
Ha nagy uvegu alkoholt veszel, azt csak kozvetlen jaratnal tedd, ugyanis ha at kell szallnod, akkor ujra at kell menned az ellenorzesen, ahol ujra 3-1-1 szabalyokat kell betartani. Egy liter szeszt meg gondolom nem akarsz betolni 2 jarat kozott :D
A Duty Free-ben a vásárlás a következőkéop történik :
- bemész a shopba, kiválasztod, mész a kasszához.
- a kasszánál elkérik a beszállókártyád, anélkül nem is fizethetsz, mert célállomástól függ, hogy mennyi az annyi (EU-n belüli célállomásra nincs áfa és vámmentesség, EU-n kívülre van csak)
- az általad vett dolgokat regisztrálják a rendszerbe, a folyadékot pedig a számlával beteszik egy leplombált zacskóba. Célàllomástól és mennyiségtől függően vagy neked adják oda, vagy eleve a kasszàs adja a stewardessnek, tehát te csak a fedélzeten kapod meg.
- leszállás után ellenőrizhetik a zacskót
- átszállás esetén a két járat között megint át kell menj a biztonsági kapun, ahol ha fel van bontva a zacskó, akkor igen elvehetik és kidobhatják.
Kedves legutóbb író, köszönöm a bő választ. Ebből új volt nekem a mennyiségfüggő dolog. Gondolom hogy engednek többször vásárolni, hétköznapi dolog hogy valaki meggondolja magát.
Átszállásom nem lesz.
"- leszállás után ellenőrizhetik a zacskót":
Arra tudsz esetleg pontos választ, hogy a célállomáson tudják-e, miből vásároltam és mennyit? Elméletileg az ÁFA miatt kérik el a beszállókártyát. Készülhet-e ekkor valamilyen adatbázis, amit a célállomáson is látja aki kötözködni akar? Mi a helyzet, ha volt vásárlás, de semmilyen zacskó nincs?
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!