A Duty Free-ben vámmentesen vásárolt alkohol és cigaretta eltűnhet félúton? Fogyaszthatok belőle érkezés előtt?
Lesz szerencsém repülni egyet az EU-n kívülre. A kérdés az, hogy a ferihegyi Duty Free-ben megvett alkoholt és cigarettát meg fogja-e valaki keresni nálam leszállás után, külföldön? Le lesz-e zárva a csomag, be kell-e mutatni valakinek bontatlanul az érkezési oldalon?
Ha igen, mi a helyzet, ha "elhagyok" mondjuk két deci töményet? Életszerű, hogy lerakom valahova és ottfelejtem.
Az már az én bajom, hogy a váróban és a fedélzeten mit szabad és mit nem, vagy hogy felengednek-e ittasan. Csak a kérdésre válaszolj, ne ebbe köss bele!
Ezt táláltam:
Nem vámköteles folyadékok szállítása a légi közlekedésben:
3. A biztonsági zacskót a célállomásig tilos kinyitni vagy felszakítani!
DE én nem akarom szállítani, el akarom fogyasztani pár óra alatt. Akkor mi van?
A gond az, hogy elfogyasztani elvileg csak a repülőn tudnád, de ott nem lehet. Ha előveszed, kibontod, a stewardess elveheti, és ha gondot okozol, komoly büntetésre is számíthatsz.
Megihatod elvileg akkor is amikor megveszed, és vársz még a gépre. De akkor fennáll a veszélye, hogy beszállásnál ha észreveszik rajtad, hogy alkoholt fogyasztottál vagy ittas lettél, jogukban áll megtagadni a repülőre felszállásodat.
Nem éri meg. Ha inni akarsz a gép felszállása előtt, akkor vannak büfék, kocsmák ahol ihatsz. A repülőn is ihatsz alkoholt. Egyébként személyesen tapasztaltam, amikor Kínában szálltunk fel, és nem engedtek fel 2 utast a gépre mert részegek voltak.
Elvileg megihatom? Ez a lényeg, köszönöm. Nem bajt keresek, csak pár adómentes decit az útra.
Bocsi, de teljesen ellentmondásos, amit még írtál. Az árukon kívül semmiben sem különbözik a büfés vagy kocsmás alkohol a vámmentestől. Lobogtatnom kéne a nyugtát, hogy ott ittam? (Ott részegeket ugye nem szolgálnak ki, de amúgy sem innék sokat.)
Ez már csak kötekedésképp: ha a gép WC-jében iszom, és nem lehelek a stewardes képébe, nem okozok gondot, mégis hogy veszi észre?
Aeroflotnál ilyen probléma nincs, ott mindenki megissza a duty free adagját a felszállás előtt. Tapasztalat :)
Európai légitársaságok viszont szigorúan veszik, az amerikaiak pedig annyira, hogy a duty free zacskót csak a stewi adja oda mikor beszállsz (American Airlines-nál legalábbis így volt több esetben is) és tényleg nem nyithatod ki a célállomásig.
Mindjuk kis tütükézésért ritkán szólnak (a lovasedzőm szokta rendszeresen a kétdekás whiskyt lenyomni az út elején).
Dohányozni viszont nem lehet. Se a reptéren (nagyobb reptereken néhol van dohányzó fülke de egyáltalán nem általános) se pedig a repülőn. A WC-ben dohányzás azonnali büntetőeljárást von maga után, nem hiszem hogy egy cigi ennyire megérné...
Szóval jól értem, hogy
Lezárt vámmentes zacskó --> rendben
Nyitott vámmentes zacskó --> nincs rendben
Jelen nem lévő vámmentes zacskó --> mintha nem is lett volna soha?
Dohányzóterasz pedig van a Liszt Ferencen, és érkezéskor sem lesz gond, ha megvan négy szál szivarka az ötös csomagból. Nem fogja bebizonyítani senki, hogy nem otthonról hoztam.
8. Miért? Kifejtenéd? Hogyan ellenőrzik? Úgy látom, hogy sehogy, mert nem tudják.
9. (Ugyanaz) Nem kioktatást kértem, hanem INFORMÁCIÓT arról, amiről sehol sem írnak (az alkohol hatásáról odafent igen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!