Mik a tapasztalatok a WizzAir mennyire szigorú, és következetes kézipoggyász méretekben?
Szerencsejáték. Általában azokat rakatják be a keretbe, ahol szemre feltételezhető, hogy nagyobb a mérethatárnál.
Ha késésben van a gép, és még további fordulója is van aznap, akkor van esély megúszni. Ilyenkor nem húzzák az időt a csomagok mérésével, hanem igyekeznek gyorsítani a beszállást.
Itt is szerencsejáték.
Nekem még soha mérték meg. De én eleve nem utazom nagyobb csomaggal a megengedettnél. Szóval valóban azokat méretik le, akiknek láthatóan túl nagy a csomagjuk. 2-3 centi még nem biztos, hogy feltűnő. De ha leméretik, akkor az is gond lehet.
Természetesen szigorú. Nem mérnek meg minden csomagot, de szúrópróba szerűen igen, no meg tapasztalatból tudják mit kell nézni.
Ha kivesznek nincs vita, belerakod a keretbe, ha kilóg akkor pótdíj, vagy otthagyod.
Láttam én már bőröndről kereket letörő turistákat beszállásnál... :-)))
Érdemes a szabályok keretein belül maradni.
Ahogy a többiek írják. Én szrrágó paragép vagyok, minden cuccom befér a keretbe. Soha nem mérték, szúrópróbaszerűen sem, pedig volt egy-két érdekes kuffer, ami a gépen nem fért el a fej fölötti tartóban...
Viszont egy csomó rémtörténet olvasható a neten (külön javaslom valamelyik celeb nagyijának sztoriját), amikor simán kifizettették a nagyobb csomag árát egy centi miatt. Jó eséllyel meg lehet úszni egy picivel (vagy akár sokkal) nagyobb cuccal, de én nem kockáztatnám meg a megalázó pénzkotrást a reptéren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!