Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Előírás, hogy a gép indulása...

Előírás, hogy a gép indulása előtt 2 órával a reptéren kell lenni. Ha átszállással utazunk, és ez nem megvalósítható, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Nemsokára Madridba utazunk, viszont oda és vissza is van egy átszállás Frankfurtban, ahol 45 percünk van erre. A poggyászokkal és a beszállókártyákkal ott újra kell intézni mindent? És ebben az esetben, ha nem vagyunk ott 2 órával előbb, mi történik? Első repülésünk, sajnos tudatlan vagyok ezügyben. :)

2017. márc. 17. 16:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Huhh mi is Frankfurtban szálltunk át, volt 1 óra az átszállásra és még egyszer ellenőrizték az útleveleket, mondanom se kell pont akkor volt tömeg :D a végén úgy rohantunk végig, mintha kergetnének. Szerencsére 200 másik ember szállt fel a gépünkre így elértük, de én azóta mindig több időt hagyok az átszállásra
2017. márc. 17. 22:45
 12/13 anonim ***** válasza:
Utolsó, az vagy régen volt, vagy speciális eset lehetett. Mivel Magyarország és Spanyolország a schengeni övezet része, nincs még egy útlevélellenőrzés Frankfurtban.
2017. márc. 18. 08:37
 13/13 anonim ***** válasza:

Azért javasolják hogy legyél ott 2 órával az indulás előtt mert sokan állhatnak a check-in pultnál és a biztonsági ellenőrzésnél is lehet nagy sor.

Beszéltem a repülőn valakivel aki több száz alkalommal repült, ő már rutinosan 45 perccel előtte megy ki.

Átszálláskor nem kell újból becsekkelned és a bőröndödet is automatikusan átrakják a másik gépedre, tehát csak meg kell keresnek a beszállókapudat, ezért nem kell ehhez 2 óra.

Amire figyelj hogy nézd meg a járatszámodat és ellenőrizd a monitoron hogy stimmel e a beszállókapud száma. Nekem már pesten is megváltozott a várakozás közben.

45 perc EU-n belül elég kell hogy legyen. Én USA-ba mentem és így átszálláskor passport controlon is átestem. Eleve sokat kellett gyalogolni a beszállókapuig.

2017. márc. 18. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!