Életem első repülése egyedül. Mire számítsak?
Annyiszor le lett írva kezdő utazóknak, mit kell csinálni.
Olvass vissza légyszi.
Szia.
Én is nagyon féltem idén mikor először repültem.
Igazából rendes rosszullét kerülgetett, nem is magától a repüléstől, hanem a reptéri dolgoktól.
Én online becsekkoltam itthon előtte, így azt a reptéren már nem kellett.
Feladandó poggyászom nem volt, csak kézi.
Kiértem Ferihegyre, fel kell menni oda, ahonnan az indulás van.
Ott először becsipogták a repjegyem és így mentem tovább az ellenőrzésre. Ott a táskádat, kulcsokat, telefonokat kirakod a tálcákba, úgyis mondják majd ott az alkalmazottak mit csinálj, meg látod a többieket. Övet is le kell venni, van hogy a cipőt is, velem pl nem vetették le, nem szóltak. Ajánlatos nem lyukas zoknit venni azért :D
Innen továbbmentem, és táblára ki van írva, hogy melyik repcsi honnan megy.
Érdemes azért 1-2 órával előbb kimenni, inkább te várakozz, mint hogy lekésd.
Ott állt a táblánál egy fiatal srác, aki megkérdezte hova repülök, és el is magyarázta merre kell majd mennem.
Vettem egy üdítőt, erre készül elég drága, kb 1000 ft volt a 0.5 l, elmentem mosdóba, majd látod a táblán, hogy a gépednek a kapu mikor van nyitva, kb 30 perccel előtte szokták talán. Akkor odamész a kapuhoz, nézed a számokat, és ott elkérték a személyit is, ránéztek. Innen már mész tovább a tömeggel hosszú folyosókon, és a végén elérsz oda, ahol már a repülőhöz mentek ki, itt asszem megint megnézték a repjegyet meg a személyit, és végül elindultunk a repülőhöz, felszálltunk.
Induláskor vigyázz, ne nézz hátra mikor felszáll a gép, én nagyon elszúrtam, hogy megfordultam, és elég rossz látvány volt, rosszul lettem. Pedig amúgy csodás érzés a felszállás, nyelj nagyokat, esetleg rágózz, és ne félj.
Ha leszálltál a repülőről menj a tömeg után, rajtad kívül valszeg minimum 50+ ember lesz a gépen, mindenki egyfelé megy, menj utánuk. Ott is lesz egy biztonsági ellenőrzés, ott nem kérdeznek semmit, csak útlevelet személyit néznek. És már mehetsz is ki.
Ott nem tudom vár a téged valaki vagy hova tovább.
Ja és arra figyelj, hogy inkább tényleg cipőt, övet, ékszereket vedd le, mielőtt átsétálsz a biztonsági kapunk, mert ha besípolsz aztán jól átfogdosnak...
A párom is volt, hogy véletlenül Londonban az övét magán hagyta, kb 5 percig tapogatták tetőtől talpig, ez olyan kellemetlen, inkább mindig úgy öltözök, hogy lazán, ne legyen rajtam semmi. Cicagatya, pulcsi, semmi ékszer ilyesmi, a lehető legkevesebb esély legyen, hogy bármi sípoljon.
Bár nem tudom nő vagy e vagy férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!