Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Milyen élmény volt mikor...

Milyen élmény volt mikor először utaztál repülőn?

Figyelt kérdés

2016. aug. 5. 12:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Dublinba repultunk. 3 óra ut. először féltem. de nagyon élveztem a repulest. sokkal nagyobbnak képzeltem a repulöt.
2016. aug. 5. 12:20
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

2004-ben repültem első alkalommal. Wizzairrel. Épp akkor indultak, még nagyon újak voltak. Mindenki röhögőt rajtam, hogy biztos fa padok esznek rajta és vigyek ejtőernyőt. Nagyon kevesen voltak a gépen, végül én az ablaknál ültem, párom pedig mögöttem szintén az ablaknál, az egész sor tök üres volt. Nagyon bevoltam sózva, végig ott logtam az ablaknál. A leszállás nem tetszett, mert nagyon fájt a fülem.

Ma már nem repülők Wizzairrel, most meg ezért cukkolnak (valamibe biztos bele kell kötni), illetve soha nem kérek ablak menti ülést. Ma már annyira nem tetszik a repülés, pdig nagyon szeretek utazni. Csak inkább vonattal, autóval ahol vihetsz amit, amennyit akarsz, nem kell várakozni stb..

2016. aug. 5. 12:59
 3/11 anonim ***** válasza:
28%
Tavaly a nővérem meghívott magukhoz Londonba 2 hétre nyaralni a barátnőmmel. Első verzió az volt hogy vonattal megyünk de az elég bonyodalmas lett volna, így maradtunk abba hogy a tesómék fizették a repülőjegyünket. Én nekem alapból tériszonyom van és én rettenetesen pánikoltam a repüléstől, de belementem. Ott görcsöltem a székbe a gépen izgultam, ideges voltam, akkor ugye kaptam enyhe nyugtatót a barátnőmtől de semmit nem ért. Amikor felszállt a gép akkor nagyon kapaszkodtam, majdnem tele volt a repülő, nem emlékszem milyen társasággal mentünk mert annyira be voltam így is parázva a csekkolásnál hogy majdnem azt mondták hogy átvizsgálnak mert azt hitték csempészni akarok -.- Na akkor nagy nehezen lezajlott gond mentesen ez az egész tortúra, a felszállásra visszatérve rendesen fogtam mindent ami a kezem ügyébe került a mögöttem ülő két csinos Brit lány rajtam kuncogtak akik a másik sorba ültek mellette elég furán néztek. A barátnőmmel direkt az ablakmellé ültünk mert odaszült a jegy mondta a barátnőm hogy ő ül az ablakhoz nehogy még jobban bepánikoljak. Persze felszállás után már kezdtem lenyugodni, de amikor menet közbe párszor beremegett a gép akkor szó szerint rosszul lettem mert féltem hogy lezuhanunk. Amikor leszálltunk akkor fájt a fülem, bedugult, csengett minden bajom volt. Amikor odaértünk tesómékhoz a délutáni órákba akkor úgy volt hogy picit pihenünk és rögtön megyünk csavarogni, de semmi kedvem nem volt és végigaludtam a délutánt inkább, meg az éjszakát is. Másnap már semmibajom nem volt. hazafelé szintén repülővel jöttünk mert megvolt a jegy persze de akkor már nem izgultam annyira. A barátnőm adott egy erősebb nyugtatót amitől a gépen bealudtam, felszállástól leszállásig aludtam párszor megébredtem de a barátnőm picit simogatott hogy aludjak tovább ne nézzenek megint hülyének minket. Amikor leszálltunk akkor már a légiutaskísérők ébresztettek meg mondták hogy megérkeztünk. Egy csinos magyar légiutaskísérő hölgy ébresztett mert a barátnőm mással volt elfoglalva, amikor kiértünk reptéren kívülre akkor kezdtem magamhoz térni igazán. Akkor ugye vártuk hogy jöjjenek ki értünk akkor kimondtam hogy soha többé nem repülök.
2016. aug. 5. 13:33
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Repülős családba születtem, így kisgyerekként utaztam először. Viccesnek találtam, hogy hátul kellett beszállni a gépbe (Jak-40-es, nem sok gépen van ilyen megoldás) és nagyon örültem a legiutaskísérőtől kapott felfújható repülőnek. A vécéből úgy kellett kiszabadítani, mert megszorult a zár, üvöltöttem mint a sakál. Volt turbulencia, de én elhittem apámnak, hogy kátyús a levegő és darabos a kerozin. Aztán láttam a levegőben egy nagy oszlopot a kinti sötétben, jól megijesztett. Kiderült, csak a folyosón mozgó stewardesst láttam tükröződni, de gyermeki agyam ezt nem fogta fel rögtön. És a végén piszkosul tetszett, hogy a Szojuzba megérkezve traktor vontatta zárt utánfutón vitték az utasokat a terminálhoz. Ilyen sincs már nagyon a világban.
2016. aug. 5. 16:07
 5/11 anonim válasza:
36%

Sajnos még nem utaztam repülőn. 😳😳 Pedig jó lenne, a kilátás is, meg minden.

12/l

2016. aug. 5. 22:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Júniusban utaztam először Frankfurtbol Krétára . Én is tériszonyos vagyok . Rettentően féltem . De kellemeset csalódtam . Nem volt egyáltalán tériszonyom sőt nagyon élveztem a repülést .
2016. aug. 5. 22:30
 7/11 anonim válasza:
100%

Volt egy munkalehetoseg, de elotte el kellett menni trainingre.

Penteken megvettem vasarnapra a Budapest-London jegyet a WizzAir reggel 6-os jaratara.

Osszepakoltam egy oriasi borondot es hajnal 2-kor kicammogtam egy budai buszmegalloba az ejszakai jarathoz anyukammal. Ugy emlekszem kek-feher csikos polo, a kis kek dzsekim, farmer es kek vaszoncipo volt rajtam. Lefotozott, valahol Igy indultam meg egy masik vilagba. Elotte sosem ultem repulon.

Jopar atszallas utan kiertem a repterre, meg talan nem is voltam a repteren soha. Elkaptam egy kedvesnek tuno not, es kozben a regi nyelvvizsgambol meritkezve probaltam feleleveniteni a bechekkolas lepeseit. Kozben a holgy is segitett.

Borond le, iratok, jegy atadva.

Biztonsagi ellenorzesen at, folyadekot kulon raktam.

Bent a terminalon kovalyogtam kicsit talan, aztan kerestem is, hogy hova kell menni.

Sose tudtam hol kerik a jegyet es az utlevelet, vagy mindkettot.

Nem emlekszem mar hol ultem. Lehet ablaknal, a felszallast megnezten, meg egy joideig bambultam, aztan elaluldtam. Ja vettem mentost a terminalban, azt ragtam, hogy ne fajjon a fulem, sajnos tul gyorsan elolvad amugy.

Leszallasra nem emlekszem. Arra emlekszem, hogy Lutonon meg orakat kellett varnom a buszra, ami Eszak-Angliaba vitt es hogy faztam a varoban es faradt voltam, de turtem, mert dolgozni mentem.

Azota mar tobb, mint 100 repulesen vagyok tul, fokent a Wizzairrel. Rutinosabban megy, mint a vonatozas.

Megvan a kis kezipoggyasz taskam.

A Sparban vettem reggelente pulykas wrapet.

A cuccaim mar elore kulon voltak keszitve: atlatszo zacsiba a folyedekok, laptop, telefon, iPad kulon. Utlevel, jegy muanyag boritekban.

Aztan egy ido utan mar csak a telefonomon volt a jegyem.

At a biztonsagi ellenorzesen, terminalban parfumminta a baratom illataval. 😊 Esetleg cigi vetel. Ora, sminkek, koromlakk.

Utana mosdo, vagy ha volt idom KFC, Costa, Leroy.

Ha szokasosan 5 orara ertem ki a repterre akkor ezeket nem.

At minden ellenorzesre, fel a gepre, kistaskam magam elott a labamnal. A csucsidoszakban kulon felfujhatos nyakparnam, loterrol fuldugom, es szemellenzom volt. Kulonleges latvanyt nyujthattam, ahogy kinyulva parszor tatott szajjal, mar a felszallas kozben elaludtam es sokszor csak a futomo doccenesere keltem fel.

Luton-Budapest viszonyban is van rutinom, na meg rekordom 17 perc a lutoni forgoajtoktol a kapuig. Vagyis van ennel rovidebb kb. 10-13 perc, de akkor lekestem sajnos onhiban kivul.

Luton-Budapesten esti jaraton paradicsomlevest es pizzas bake rolls szoktam kerni, meg neha innivalot meg.

Azota beszereztem egy zajszuros Bose fejhallgatot, tokeletes a sok utazashoz. 😊

2016. aug. 5. 23:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Tavaly mentem Münchenbe. Nem volt egy hosszú út, kb. 1 és negyed óra. Az első felszállás nem volt kellemes, kicsit liftezett a gyomrom. :D Kaptunk enni, inni, majd a stewardesek összeszedték a szemetet és már szálltunk is.
2016. aug. 6. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:

EgyptAirrel mentem Kairóba, még akkor a ferihegyi reptér a régi volt (az átépítés előtti 2-es terminál). A fel- és leszállás nagyon izgalmas volt, Kairó este csodaszép fentről (jó, azóta már tudom, hogy este minden város csodaszép fentről :) azóta sikerült nappal is látnom felülről és totál más élmény.

Egyiptommániás vagyok, így eddig ezzel a légitársasággal repültem a legtöbbet.

2016. aug. 8. 05:42
 10/11 anonim válasza:
100%
Majdnem egy hónapja voltunk Görögországban és előtte este nagyon féltem, de másnap az indulásnál meg a reptéren ez valahogy elmúlt. Odafele kicsit fájt a fejem, de nem a repülés miatt, hisz már előtte is fájt. A fülem az eléggé bedugult, de semmi egyéb probléma nem volt. Visszafelé már élvezhetőbben utaztam, habár a fülem akkor is bedugult, de nem volt vészes. Ja és az út kb. 2 óra volt.
2016. aug. 11. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!