Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Repülőgépeken miért nincs...

Repülőgépeken miért nincs ejtő ernyő? Mármint az utasoknak. (1 táska tudtommal)

Figyelt kérdés
egy 9 és fél órás repülést mennyire lehet kibirni? mivel lehet elütni az időt? bp-toronto

2016. jún. 8. 14:35
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%
Ha kevesebb a légellenálás optimálisabb az üzemanyag fogyasztás, azért kell a magasság.
2016. jún. 8. 18:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért nincs ejtőernyő mert a légibalesetek túlnyomó többsége nem repülés közben történik hanem landoláskor vagy felszálláskor. Legtöbb esetben ha a repülő elég magasan van ahhoz hogy ejtőernyőnek értelme legyen akkor azt a gépet lehozzák egyben. Tudom most az Egyptair lezuhant gépével jössz, de ez csak azért van mert az sokszor volt a hírekben mostanában és az emberek arra emlékeznek. Nézz utána a statisztikáknak [link] látni fogod hogy legtöbbször a landolás vagy felszállás a zűrös. Ld. Asiana Airlines Flight 214 2013-ban.

Felszállás után röviddel csak 2015-ben: [link] record.php?id=20150204-0 [link] record.php?id=20150211-0 [link] record.php?id=20150630-0 [link] record.php?id=20151104-0

Nézzd végig a 2015-ös listát látni fogod hogy talán egy olyan eset volt amikor életet mentett volna az ejtőernyő. Talán.

A mai modern gépek egészen döbbenetes állapotban le tudnak szállni és soha nem hallasz ezekről ha nem érdeklődsz a téma után. Semmi értelme kiugrálni. Leszállnak kilyukadt törzzsel, fékszárny nélkül, nem rögzített első futóművel, egy szál működő hajtómű nélkül, amit akarsz, mindegyikre volt már példa.

2016. jún. 9. 02:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Köszi a válaszokat, tavaly amikor a reptérre mentem, tőlem is kérdezte a taxis és nem tudtam értelmes választ adni :D
2016. jún. 9. 16:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

"mivel lehet elütni az időt?"

Ööö... ejtőernyőzéssel? :))

2016. jún. 9. 17:32
 15/15 anonim ***** válasza:
27%
Én csak gratulálni tudok a kérdezőnek, de első sorban a szüleinek és a tanárainak!!
2016. jún. 9. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!