Repülőtéren hogy működik az átszállás?
Gondolok itt olyasmire, hogy ki kell halásznom a saját baromi nehéz bőröndömet, áthúzni a "reptér másik felére" ahol szintén le kell adnom, tehát megy az egész folyamat, mint mikor Budapesten felszállok(vagy bárhol)? Vagy egyszerűen leszállok, "átbattyogok" oda, ahonnan a következő repülőm indul, semmit nem kell vinnem, csak ami eddig is nálam volt, és a bőröndöm ők "maguktól" teszik át egyik gépről a másikra, én azzal nem is érintkezem, csak a végállomáson? És bent maradok a reptérnek azon a részén, ahol már túl vagyok minden ellenőrzésen és akár vásárolgathatok is, vagy "teljesen ki" kell menni, és újra csinálják a cipő le, táska le, stb le ellenőrzést?
Bocs, ha itt ott hülyén fogalmaztam. Repülővel utaztam már Bp-London távon, de az régebben volt és most 2 átszállással fogok utazni (bár még van időm addig), kicsit izgulok és nem értek hozzá.
Ez attól függ hova repülsz. Az alapszabály az hogy a feladott bőrönd végig utazik. A kivétel az USA és a kanadai vámhatár ahol fel kell venni a csomagot a határátlépéskor, átvinni a vámon és utána a transfer desken leadni, nem kell messzire vinni.
Sőt, nemcsak a vámhatáron mész ilyenkor át hanem a bevándorlásin is tehát ESTA/eTA kell ugyanúgy mintha belépnél és igen, security-n is újra át kell menni. Akkor is ha mittudomén Mexikóba vagy Bermudára igyekszel.
Ezen kívül nagyon erősen reptér függő hogy van security újra vagy nincs. Tipikusan Schengen-en belül nincs. Londonban általában van.
Ha megadod a két átszállást és a célpontot többet tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!