A repülőjegy árak mi szerint változnak?
A tervezett időpontra ( több mint 3 hónap) kinéztem a járatot és pár napon keresztül figyeltem az árát, 1-2 ezer ft különbséggel mindig ugyan az volt az ár.
Nem veszem még meg mert a pénz csak a következő hónap elején lesz meg rá, viszont h közel ennyi lesz az ára 2-3 héttel később is akkor megveszem.
Előfordulhat hogy egyik napról a másikra hirtelen felmegy az ára? Vagy ugyan ennyi marad 2 hónappal később is?(persze ha nem telik meg a gép utasokkal bár a szerintem a célpontom nem egy népszerű város a turisták körében). Nézegettem későbbi járatokat is de nyáron, nyár közepén majdnem dupla áron vannak.
Ahogy írták: kívülállók nem tudják megmondani.
Általban az a szabály, hogy minél hamarabb veszed, annál olcsóbb, de ebbe belejátszanak a reklámok, mennyire veszik a jegyet (ha gyorsan telik a gép, akkor kilő az ár, ha túl lassan, akkor lemehet. A légitársaság célja az, hogy a legnagyobb haszonnal telerakja a gépet. Tehát az, hogy te ebből a legjobb árat húzd ki, tudnod kéne az összes foglalást, ami nem igazán lehetséges.
A legbiztosabb az, ha a leghamarabb megveszed a jegyet, amikor megengedheted magadnak. Lehet, később olcsóbb lesz (ebből lutri) de jó 90% esélyed van, hogy így fogsz inkább spórolni.
Ha rákeresel a kérdéses járatra az azair.cz oldalán, ott találsz egy kis grafikon ikont. Ha arra rákattintasz, megmutatja a jegyed múltbéli árának alakulását.
Tudjuk, hogy a múltból nehéz a jövőre következtetni, de amit megtudhatsz belőle:
- hogy pl hatalmas baromság az, amikor azt terjesztik, a jegyeket minél korábban kell megvenni
- van a jegyáraknak egy határozott íve, jól kivehetően van egy időszak, amikor olcsóbb.
Ha ezt a grafikus módszert jól használod, megnézed korábbi, későbbi járatok árait is, érezheted épp mi az akciós időszak.
Még egy dolog: az árazás egy lutri. Én sem találom meg sok év gyakorlattal a legeslegolcsóbb pillanatokat. Az élet mindig hoz meglepetéseket. Akkor vásárolj, amikor úgy érzed, ez már neked jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!