Az utasszállító repülőgépek miért mennek fel olyan magasra miért nem csak modnjuk 5000m-en?
Én nem értek hozzá, de ez az én véleményem.
-Több idő marad kitalálni egy megoldást a felhők felett ha baj van, mint ha az kicsivel az épületek felett menne... Ahol ugyebár elég kevés gondolkodási idő lenne.
-Ha valami miatt jobbra balra kileng a gép akkor könnyen nekicsapódhat egy magas épületnek.
-Könnyebben céloznak fegyverekkel a gépre mivel közel van... Jobban látni és hatótávolságon belül van.
-Nagy ricsaj. Ugye szoktad hallani mikor elhúz felettetek alacsonyan egy gép? Na azt képzeld el ha rendszeresen menne.
-Ha valami katasztrófa van mint például a kínai óriásrobbanás... Hát... Eléggé "rosszul" esne gépnek ha felette van.
És még sok ilyen dolog.
Mivel én nem vagyok repülőgép szakértő ezért ezt csak egy kívülálló gondolkodásmódjával írtam meg.
"-Ha valami miatt jobbra balra kileng a gép akkor könnyen nekicsapódhat egy magas épületnek."
Azért ehhez nem kéne felmenni tíz kilométerre, mert már az egy kilométer magas épületek is elég ritkák :)
Van olyan gép is ami 5000 méterig tud felmenni.
De amúgy már leírták, légellenállás, üzemanyag spórolás, kevesebb ütközési lehetőség pl. madarakkal és időjárási körülmények annyira magason kevésbé hatnak.
Légellenállás. Próbálkoznak olyan utasszállító repülővel is, ami 30 km-en tudna utazni. Ha sikerül összehozni, az ottani egészen ritka levegőben több ezer km/órás sebességgel fog majd tudni haladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!