Honnan lehet tudni, utazás előtt, hogy mennyire telített a gép?
Szóval: Mondjuk van a gépen 100 hely. Online jegyvásárlásnál felajánlja, hogy választhatsz helyet, így látható elméletileg, mennyi hely van még a repülőn, de sokan nem választják ki, hogy hova akarnak ülni. Régebben én se választottam ki, de most már ha gyerekkel utazok, akkor muszáj.
Azt látom, hogy még mondjuk utazás napján is 35 férőhely van. Valahol jó lenne feltűntetni emellett azt is, hogy hány jegyet tudnak még eladni, mert félrevezető. Lehet a 35-ből csak 10 eladható helye van?

ez nem így van, hogy csak annyi jegyet adnak el, amennyi hely van
a repülőket (is) mindig túltöltik, mivel feltételezik hogy x% nem is fog utazni - és ez így is van általában. Ha mégis többen akarnak felszállni, mint ahány hely van, akkor, az, aki már nem fér fel (az utolsók között akar becsekkolni pl.) majd a check-in pultnál szembesül azzal, hogy overbooking miatt nem engedik fel a gépre. Aztán megy a következővel és kompenzálják...
Az egyszerű utas sehol se tudja megnézni, hogy mennyi jegyet adtak el adott járatra.

Az, hogy mindig túltöltik nyilvánvalóan nem lehet igaz.
A Wizzair-nél pl. lehet látni az eladott helyeket, de ez máshol nem jellemző, én nem is tudok másikat.
Köszönöm a válaszokat. Mindössze azért érdekelt volna, hogy megtudjam, ülni fog e mellettünk valaki. Az 5 éves és a 9 hónapos lánykáimmal utaztam tegnap és jó lett volna, ha nem ül mellettünk senki, kényelmesebben elfértünk volna és a szoptatást is könnyebben megoldottam volna. De szerencsére egy aranyos néni ült mellettünk, aki segített és nem zavarta, hogy szoptatok.
Amúgy nem tudtam megnézni, hogy mennyire telített a gép, mert elsők között szálltam fel, de szerintem dugig volt. Nem hinném, hogy akárcsak egy hely is üres volt a gépen. Biztos, hogy azt a 35 helyet nem utazás előtt 2 perccel adták el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!