Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mi számít kézipoggyásznak a...

Mi számít kézipoggyásznak a repülőn?

Figyelt kérdés

Szeretnék utazni az ősszel, és nem tudom mi számít kézipoggyásznak. A hátizsákom annak számítana? (kisebb mint a "kis méretű kézipoggyász)

Illetve még lenne olyan kérdésem, hogy az utazási irodánál nincs szó semmilyen bőröndről. Ha megyek, akkor egy bőröndöt vihetek magammal ingyen? (Bocsi, ezt nem tudom... első repülésem lesz.:)) )

2015. aug. 25. 20:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a hátizsák, illetve bármilyen táska, amit felviszel a gépre kézipoggyász.

A másik kérdésre az utazási iroda tud választ adni.

2015. aug. 25. 20:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Kézipoggyász az, amit felviszel magaddal a gépre. Mérettől függetlenül. A kis hátizsák is az. Ez azért fontos, mert egyes légitársaságok megszabják a kézipoggyászok számát. Ha pl. csak egyet engednek, akkor a megengedett legnagyobbat kell beszerezni, hogy minél több férjen belé.

Az utazás iroda kötelessége informálni a bőröndről. Hívd fel őket és rivallj rájuk, trehány banda az összes. Én nem is használom őket, csak kivételes esetben, amikor szükségem van a kapcsolatukra külföldön (pl. Kappadokiába nehéz eljutni nélkülük, rossz a tömegközlekedés ott és minden szálloda nekik dolgozik). Egyébként a www.booking.com-on szoktam szállást foglalni magamnak és a Travellink-nél a repjegyeket intézem.

2015. aug. 25. 22:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én se utazási irodával mennék, de Moszkvába nehéz máshogy kijutni
2015. aug. 26. 08:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Amúgy mit szokás tenni a kézipoggyászba?
2015. aug. 26. 08:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Olyasmit, amire gyakrabban van szükséged. A feladandó bőrönddel kell osztozkodni, oda a nagyobb súlyú cuccok mehetnek pl. kabát, ajándékok (ami nem törékeny), könyvek, élelmiszer. A kézipoggyászba pedig személyes holmi, iratok, fényképezőgép, gyógyszerek és más, törékeny cucc.
2015. aug. 26. 08:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Mindig az adott légitársaság szabja meg a kézipoggyász méretét és általában a súlyát is. Ez légitársaságonként eltérő lehet, szóval mindenképp ellenőrizd le, hogy a tiéd megfelelő méretekkel rendelkezik vagy sem.

A feladott poggyász nem ingyenes, fizetni kell érte, kérdezz rá az utazási irodánál, hogy a hozzájuk befizetett összeg ezt már tartalmazza, vagy neked kell fizetni.

Jól nézd meg, hogy miket pakolsz a kézipoggyászba, mert meg van szabva hogy mit lehet felvinni benne a gépre, minden nem odavaló a kukában fog landolni. Nyilván hallottál már a folyadékok szabályozásáról, erre is ügyelni kell.

2015. aug. 26. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Kézipoggyászba azon kívül, amit az előttem szólók leírtak, még hozzátennék valamit... Azokat is rakd bele, amiket használnál arra az esetre, ha ne adj' Isten elkeveredne a bőröndöd. Pl. váltóruha, fogkefe, fogkrém )utóbbival vigyázz, mert csak bizonyos mennyiségű folyadékot engednek), ajándék a háziaknak, törékeny cuccok, iratok, úti unaloműző alkalmatosságok...
2015. aug. 29. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!