Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Fogják ellenőrizni repüléskor,...

Fogják ellenőrizni repüléskor, ha viszek laptopot, hogy milyen szoftverek vannak rajta, illetve, hogy azok legálisak? Főként az op rendszer érdekel

Figyelt kérdés
2015. júl. 20. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Senkit nem érdekel.
2015. júl. 20. 13:47
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Nem, de ha pl USA-ba utazol, ott bizony csinalhatnak masolatot a merevlemezrol, illetve bekapcsoltatjak veled, hogy nem bomba vagy drogszallito eszkoz-e (tehat legyen feltoltve!)
2015. júl. 20. 14:01
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos választ!! :)
2015. júl. 20. 14:03
 4/9 anonim ***** válasza:

csinalhatnak masolatot a merevlemezrol - uristen errol van valami hivatalos forrasod vagy valami okos webportalon olvastal rola???

igen, lehet hogy megkernek hogy kapcsold be, csak azt akarjak latni hogy mukodokepes laptop es nem laptopnak alcazott akarmi

2015. júl. 20. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:

#4: olvass, muvelodj: [link]

Az EFF talan nem az 'okos webportal' kategoriaja.

2015. júl. 20. 19:29
 6/9 anonim ***** válasza:

En inkabb .gov oldalaknak hiszek es igen joguk van belenezni a laptopod tartalmaba, ugyanugy ahogy a borondodbe, a zsebeidbe, a taskadba joguk van belenezni, de masolatot nincs joguk csinalni a tartalomrol, ahogy a bugyidat sincs joguk megtartani, vagy barmely mas szemelyes cuccodat.

Nyivan ha valaki szelsoseges csapatokkal favorizal es nepuszito propagandaval van tele a telefonja/laptopja, azt tart karokkal varjak a repteren es bele fognak nezni a hard drive tartalmaba, de egy atlag "senki" aki turistaskodni jon az USAba, nincs mitol tartania, hacsak nincs meztelen kiskoruak kepevel tele a fotoalbuma.

Amugy egy komolyabb titkosito eljaras es vedve vagy, az USAban ugyanis nem kotelezhetnek ra, hogy megadd a titkosito felbonto jelszot, csak birosagi vegzessel. Persze az orszagba belepest megtagadhatjak es akkor ugrott a kirandulas.

Egyeb orszagokban kotelezhetnek, hogy megadd a jelszot es ha nem teszed (pl Australia vagy UK) akkor bortonbe is csukhatnak.

Belenezni beleneznek, ha akarjak a borondodet is kinyitjak, kiszedik a cuccokat aztan pakold vissza. Egy laptop mitol lenne mas mint egy borond? Sok rajta a titkos adat? Mit titkolsz? Hogy otthon meztelenkedsz a haverokkal es levidozod? Senkit nem erdekel. Hogy drogot csempeszel falvak kozott, hogy lopott autokkal uzletesz, hogy biztositasi csalasbol elsz meg? Na ilyenekkel a laptopon eleve nem indulunk utnak kulfoldre, ugye?

Torrentrol lopott op rendszer es egyeb media van a gepeden? Azt nem nezik.

2015. júl. 20. 20:36
 7/9 anonim ***** válasza:

"Torrentrol lopott op rendszer es egyeb media van a gepeden? Azt nem nezik."

És ha belenéznek a gépembe, nincs-e rajta bombagyártó kézikönyv, és találnak rajta ezer db torrentről letöltött MP3-at meg 50 filmet, akkor azzal nem foglalkoznak? USA az az ország, ahol százezrekre (dollárban) büntettek már embereket néhány MP3 miatt...

Én is akarok amúgy kiutazni vmikor, és én azt terveztem, az összes ilyen illegális tartalmat, amit vinnék magammal, feltöltöm mondjuk Dropboxra (max. veszek egy időre száz giga tárhelyet), ha meg már túljutottam a vámon, visszatöltöm valahol a gépemre a felhőből.

2015. júl. 20. 23:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Amint irtam az USAban nem kotelezhetnek ra, hogy kinyisd a jelszos geped. Az mas kerdes, hogy akkor nem engednek be, de mennyibe kerul egy kulso hard drive? Ramasolni minden kompromittalo cuccot a geprol es tudsz egy "szuz", hibatlan laptoppal utazni. Ha kijossz, ugyis a latvannyal leszel elfoglalva nem azzal, hgy lopott mp3at hallgass vagy torrentfilmet nezegess, nem?
2015. júl. 21. 00:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Európán belül utazok, honnan jött ez az usa dolog? egy szóval sem céloztam az államokra :)
2015. júl. 22. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!