Ubuntu Linux alatt le tudom valahol ellenőrizni hogy milyen drivereket telepített önállóan a rendszer? Csak mert Windows alatt egy program sem tudta megállapítani a hangkártyám típusát?
Terminálban próbálkozz a sudo lspci paranccsal. A listában a Multimedia Audio Controller sort keresd, vagy valami ehhez hasonlót. Az ottani azonosító adatok alapján már tudsz hozzá Windowsos meghajtó programot is keresni.
Ha a hangkártya integrált, akkor viszont elég ha az alaplapod típusát tudod. Felmégy a gyártó oldalára és onnan beszerezhetsz minden szükséges drivert.
Milyen alaplapod van? Ki a gyártója, valami típusjelzés? Mivel ez nekem eléggé integrált hangkártyának tűnik ezért szerintem ezzel mennénk a legtöbbre.
Ha kiadnál még egy sudo lshw parancsot is, az jó lenne. A listában valami ilyesmit keress:
description: Motherboard
product: P5G41T-M LX
vendor: ASUSTeK Computer INC.
Ha megvan, akkor az én példámban szereplő adatok szerint az Asus oldalán kell keressek meghajtóprogramot a P5G41T-M LX alaplaphoz. És elvileg itt kell legyen az integrált hangkártyához is program.
Az alaplap típusa ASUS P4S800-MX. De az ASUS oldalán már néztem ehhez az alaplaphoz Drivert de ugyanígy jártam vele!
Itt van amit a hangkártyánál találtam:
multimedia
description: Multimedia audio controller
product: SiS7012 AC'97 Sound Controller
vendor: Silicon Integrated Systems [SiS]
physical id: 2.7
bus info: pci@0000:00:02.7
version: a0
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list
configuration: driver=Intel ICH latency=32 maxlatency=11 mingnt=52
resources: irq:18 ioport:a400(size=256) ioport:a000(size=128)
Pontosan ehhez a típusoz töltöttem már le számtalan Driver-t de eggyik sem működött!
Az alábbi oldalon kiválasztod az operációs rendszered:
Majd letöltöd az audio drivert. Telepíted és működnie kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!