Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » A folyadék mennyiséget miért...

A folyadék mennyiséget miért korlátozzák, amit fel lehet vinni gépre?

Figyelt kérdés

2015. jan. 13. 14:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A nitroglicerin is színtelen folyadék. Nagyot tud szólni, ha robban...
2015. jan. 20. 20:26
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
üres palack(ok) bármikor felvihető(k), én is mindig üres palackkal a poggyászomban megyek át a biztonsági kapun, aztán felszállás előtt teletöltöm vízzel. csak egy reptéren kötöttek ebbe bele; a debrecenin, de végül meggyőztem őket:)
2015. jan. 22. 00:59
 13/19 anonim ***** válasza:

"lencsefőzelék: üres flaskont sem vihetsz fel 1 decisnél nagyobbat, pont azért, hogy ne tudd összeöntögetni benne a folyadékokat. "

Ez elég hülyeség amit kitaláltál, legalább ne terjeszd...

Simán vihetsz bármilyen palackot, én is szoktam 1 litereset, de persze üresen és mosdóban megtöltöm friss, tiszta csapvízzel. Szóval egyáltalán nem kötelező venni drága pénzért ha valaki nem akar! Én itthon is csapvizet iszom, úgyhogy a reptéren se leszek sznob.

2015. jan. 22. 08:47
 14/19 anonim ***** válasza:

Ja és a kérdéshez:

A folyadék mennyiséget miért korlátozzák, amit fel lehet vinni gépre?

Egyáltalán nem korlátozzák. Nyugodtan felvihetsz 5 litert is vagy amennyit akarsz, illetve a poggyász méretkorlátodba belefér.

Korlátozva csak a reptér biztonsági ellenőrzésén átjutáskor vagy, hogy otthonról ne vihess be tiltott folyadékot, de ha mégis sikerülne, akkor se túl sokat. Ha már bent vagy a tranzitban akkor "szabad a vásár": ha vittél üres palackot akkor mosdóban korlátlanul tölthetsz ingyen vagy benti boltban is vehetsz bármi folyadékot.

2015. jan. 22. 08:50
 15/19 lencsefőzelék ***** válasza:
64%
13-as: Ha nem vetted volna észre, nem én terjesztem a hülyeséget.
2015. jan. 23. 00:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Én terjesztettem, és innen vettem : "A folyadék palackjának, üvegének űrtartalma számít a 100 ml megítélésekor, nem pedig a benne lévő folyadék mennyisége: pl. a fél literes üdítős palack nem vihető fel, még akkor sem, ha csak 100 ml folyadék van benne. Egyéni mérlegelésre nincs lehetőség az ellenőrzési ponton, ha nagyobb a feltüntetett űrtartalom, az utas nem viheti magával" - [link]
2015. jan. 23. 14:04
 17/19 anonim ***** válasza:

"13-as: Ha nem vetted volna észre, nem én terjesztem a hülyeséget."

És? Én nem írtam hogy te terjeszted. Nem is neked válaszoltam, hiszen nem téged idéztelek. :)

2015. jan. 23. 14:21
 18/19 anonim ***** válasza:

"Én terjesztettem, és innen vettem : "A folyadék palackjának, üvegének űrtartalma számít a 100 ml megítélésekor, nem pedig a benne lévő folyadék mennyisége: pl. a fél literes üdítős palack nem vihető fel, még akkor sem, ha csak 100 ml folyadék van benne. Egyéni mérlegelésre nincs lehetőség az ellenőrzési ponton, ha nagyobb a feltüntetett űrtartalom, az utas nem viheti magával""

Igen, de ezt te rosszul értelmezed. Ha 1 literes üvegben 1 milliliter, 1 deciliter vagy bármennyi is van, akkor az egész üveget nem viheted.

Viszont ha teljesen üres, akkor viheted, mert az akkor csak egy tárgy, mint a sapkád, nadrágod vagy mobiltelefonod. Miért ne vihetnéd? Csak mert üveg alakja van? :D Tapasztalat is azt mutatja, hogy gond nélkül vihető bármekkora palack. Üresen persze.

2015. jan. 23. 14:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Értem, viszont kicsit ellent mond a logikának, mert akkor a literes flakonomban össze tudom keverni az egy decik tartalmát, és csinálhatok akár bombát is.
2015. jan. 24. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!