Elsò repülésem lesz. A gépre (ryanair) fel lehet vinni 10x 100 ml folyadékot. De mi számít folyadéknak?
Az a folyadék, ami folyik, sziszeg vagy lötyög.
Ami pedig kopog vagy kotyog, az már nem az :)
A bud.hu szerint folyadék = krém, zselé, olaj, zsír.
Nyilván a teljesen folyékony dolgokon felül, bár ezt elfelejtették feltüntetni :D
Tehát rúzs, spirál, sampon folyadéknak minősül. Amire nincs kifejezetten szükséged az utazás során, azt csomagold a feladott poggyászba.
A gépre bármennyi folyadékot vihetsz. Én pl egy - két üveg vizet mindig viszek magammal.
Amit te írsz az csak a biztonsági ellenőrzésen átvihető mennyiség. De miután túl vagy rajtuk újra magadhoz vehetsz bármennyi folyadékot: vehetsz boltban is, de én pl mosdóban szoktam üres üveget megtölteni vízzel. A repülőn nagyon száraz a levegő, muszáj innom.
Hogy mi a folyadék... Debreceni reptér honlapja szerint még a kolbász is. :-D
Amúgy van ami egyértelműen folyadék, van ami egyértelműen nem folyadék. És sajnos van a kettő közötti: ide tartozik a kolbász, túró rudi, lágyabb sajt(pl camembert) stb. Volt már akitől ezeket elvették, másoktól meg nem.
Jobb nem vinni, akkor biztos nem kell kidobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!