Mi az a kis "tüske" vagy "rúd" a Boeing 707-es függőleges vezérsíkjánál?
Kérem tisztelettel az a pitot-cső, amely a külső légnyomást (azaz a légnyomás szerinti magasságot) és az áramlási sebességet (azaz a levegő szerinti sebességet) méri.
Pedro
Még nagyobb tisztelettel: tökmindegy, hogy hol helyezik el............ :-)
Vadászrepülőkön általában az orrnál helyezik el, a TU154-esen a pilótafülke alatt a törzs oldalán, a Bo707-nél a függőleges vezérsíkon.
Az a lényeg, hogy olyan helyen legyen, ahol repüléskor lamináris áramlás veszi körül, ezért lehetőleg jól kiemelik a gép törzséből (a Pitot-cső "aktív" része alig 15 cm-es).
Az a helyzet, hogy az egy HF antenna. Az adott frekvenciához tartozó hullámhoz forgalmazásához ekkora antenna szükséges.
Sejtettem, hogy nem Pitot-cső lesz, mert azokat általában a gép orránál helyezik el. Ennek egyik oka, hogy a Pitot-cső gondos takarást igényel, ha a repülőeszköz hosszabban tartózkodik a a földön, és itt könnyebb hozzáférni, de más oka is van.
Jó bogarászást:
YESSS!!!
Te nyertél, én tévedtem. :-)
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!