Spanyolországból repülővel alkoholt? Hogyan? Mik a szabályok?
Figyelt kérdés
Elvileg Wizzair-rel vagy Ryanairrel utazok, a kérdésem az lenne, hogyan tudnék szabályosan alkoholt hazahozni, milyen mennyiséget, milyen poggyászban, milyen csomagolásban.Tapasztalatok? Ti hogy csináltátok?#ital #alkohol #repülés #Magyarország #utazás #szállítás #Wizzair #Spanyolország #repülőtér #Ryanair
2014. szept. 12. 21:25
1/5 anonim válasza:
Spanyolország az EU tagja, így ugyanaz az EU-s szabályozás érvényes, mint a többi tagállamban.
2/5 anonim válasza:
Feladott poggyászban hozhatsz elvileg bármennyit, de ha túl sok az üveg, összekoccanhatnak, és összetörik az egész. Kézipoggyászban olyat hozhatsz, amit a repülőtéren, a biztonsági ellenőrzés után, a tranzitban vásárolsz. Az ajándéknak szánt italokat mindig ott szoktam megvenni. Nyilván a kézipoggyásznak is van egy megengedett súlya és terjedelme, szóval így sem fogsz tudni pár üvegnél többet hozni.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) Bőröndben hoznám csak nem tudom mennyit lehet és lehet-e baj belőle ha megtalálják.
2014. szept. 12. 22:57
4/5 anonim válasza:
Feladott bőröndben hozhatsz nyugodtan. Inkább amiatt aggódj, hogy nem törik-e össze... vám ugye már nincs EU-n belül, úgyhogy szabadon hozhatsz.
De még egyszer: csomagokat dobálják, szóval jól csomagold be, ne koccanjanak egymáshoz az üvegek! És még így se biztos, hogy nem törik el.
5/5 anonim válasza:
Én inkább azt javaslom, hogy kézipoggyászban hozd.
EU-n belül a jövedéki termékekre van csak korlátozás, töményből 8 liter a limit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!