Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Finnországba cicával, repülőn?

Finnországba cicával, repülőn?

Figyelt kérdés

Melyik légitársaság szállít állatokat amelyik megy Finnországba? Van valamilyen oldal ahol ezek össze vannak írva? Fontos, hogy ne legyen horribilis összegű a jegy, kb 100euró/fő/út. Amit eddig kinéztem az a Norwegian és az AirBaltic, ezek mennek Helsinkibe (Rómából, Nápolyból vagy Budapestről érdekelne az indulás) és lehet állatot is vinni, és a jegy sem olyan drága. Viszont nem ismerem az összes légitársaság szabályzatát, olvassam végig mindnek, vagy van valami egyszerűbb mód arra, hogy megtudjam ki szállít még cicát?

A másik kérdés, hogy nekem nagyon kicsinek tűnik a táska megadott mérete amibe a cica/kutya kerül ha szeretnéd hogy veled utazzon, tehát ne "feladott poggyászként" (kb 40x30x20cm), a cicánk kicsi és könnyű, de nem tudom kapok-e ilyen méretű szállítótáskát (ami van az merevfalú és a szélessége jóval több mint 20cm, pedig nem nagy méretű), ezek szerint mindenképpen textiltáskát (SherpaBag) kell vennem?

Szívesen meghallgatok egyéb jó tanácsot is attól aki utazott már kisállattal együtt az utastérben, hogy ment, hogy viselték, nem "hisztiztek" nagyon? Esetleg létezik valamilyen nyugtató amit érdemes adni utazás előtt?

Köszönöm!

2014. szept. 10. 18:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
szia! Sikerült végül megoldani? :)
2014. okt. 19. 19:13
 22/25 A kérdező kommentje:

Szia! Még nem foglaltunk de valószínűleg a Finnair oda-vissza megoldás lesz, Rómából Tamperébe Helsinki-átszállással :)

Ez tűnik a legkényelmesebbnek, leggyorsabbnak és (mivel a bőröndök is az árban vannak és a cica jegye se olyan drága) még szinte a legolcsóbbnak is. Egy kérdésem viszont lenne, sosem utaztam még átszállással repülőn így nem tudom hogy működik, ha nekünk 1 jegyet kell venni akkor a cicáért sem kell 2x fizetni? Tehát az ő 40eurós "jegye" Róma-Tameperéig vonatkozik, vagy csak Helsinkiig, majd Helsinki-Tampere újabb 40 euró neki? Ha igen ezt hol kell jelezni/megvenni?Kérdezzek rá a Finnair-nél?

2014. okt. 20. 10:07
 23/25 A kérdező kommentje:

Még egy kis UPDATE:

1. Elnézést akit kijavítottam hogy az AirBaltic nem átszállásos, Riga-ban kell átszállni, nem tudom hogy néztem el... :)

2. Összeírtam magamnak segítségül, 5 légitársaság jöhetne szóba: AirBaltic, Alitalia, Finnair, Norwegian és SAS. Ezekből csak a Finnair és a Norwegian nem átszállásos viszont a Finnair-rel (Helsinkiben átszállással) akár Tamperébe is eljuthatunk 4,5 óra alatt Rómából, ami nem rossz mert amúgy még 2,5 óra lenne busszal vagy vonattal Helsinkiből Tamperébe. Oda-vissza jelenleg 250euró körül lenne a jegy ha húsvét előtt jönnénk vissza. A cica jövőhét hétfőn kapja meg a microchipet és a veszettség-elleni oltást ha minden igaz. Növekedünk egyébként, főleg szőr-hosszban/mennyiségben :)

[link]

[link]

2014. okt. 20. 10:26
 24/25 anonim ***** válasza:

Még mindig nagyon szép a cicád! :)

Én nem tudom sajnos, hogy a cicának hogyan kell megvenni a jegyet, ezt inkább kérdezd meg a légitársaságtól, az a tuti.

2014. okt. 20. 20:58
 25/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell még egyszer fizetned a cica jegyéért.

Édes macska, nekem is van, és imádom. Finnországot is. Szerencsés vagy, hogy kint élhetsz majd. :) Egyszer talán nekem is összejön.

2014. okt. 21. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!