Finnországba cicával, repülőn?
Melyik légitársaság szállít állatokat amelyik megy Finnországba? Van valamilyen oldal ahol ezek össze vannak írva? Fontos, hogy ne legyen horribilis összegű a jegy, kb 100euró/fő/út. Amit eddig kinéztem az a Norwegian és az AirBaltic, ezek mennek Helsinkibe (Rómából, Nápolyból vagy Budapestről érdekelne az indulás) és lehet állatot is vinni, és a jegy sem olyan drága. Viszont nem ismerem az összes légitársaság szabályzatát, olvassam végig mindnek, vagy van valami egyszerűbb mód arra, hogy megtudjam ki szállít még cicát?
A másik kérdés, hogy nekem nagyon kicsinek tűnik a táska megadott mérete amibe a cica/kutya kerül ha szeretnéd hogy veled utazzon, tehát ne "feladott poggyászként" (kb 40x30x20cm), a cicánk kicsi és könnyű, de nem tudom kapok-e ilyen méretű szállítótáskát (ami van az merevfalú és a szélessége jóval több mint 20cm, pedig nem nagy méretű), ezek szerint mindenképpen textiltáskát (SherpaBag) kell vennem?
Szívesen meghallgatok egyéb jó tanácsot is attól aki utazott már kisállattal együtt az utastérben, hogy ment, hogy viselték, nem "hisztiztek" nagyon? Esetleg létezik valamilyen nyugtató amit érdemes adni utazás előtt?
Köszönöm!
Köszönöm szépen :)
Mi Tampere-be megyünk.
Leginkább Rómából érdekelne az indulás.
Mindegyik oldalon kb január közepére néztem, AirBaltic kicsit több mint 100euró, Norwegian 90euro, Finnair 897 euró ha jól emlékszem, és egész hónapra minden napra egységesen ennyit mutatott. Csak egy útra tudunk foglalni egyelőre, mert fogalmunk sincs ilyen távlatból hogy mikor jövünk (tudunk majd hazajönni) leghamarabb...
A skyscannert és a pelikánt ismertem, a momondo-t nem, megnézem :)
Nem, nekem finn cicám van :) Még nem utaztam vele repülőn.
Ha csak egyirányba veszel jegyet, akkor normál légitársaság kilőve, az egyirányba nagyon drága. Arra is gondolj, hogy Helsinkiből még el kell menni Tamperébe, januárban itt bőven lehet -20 fok, nem tudom azt, hogy fogja bírni a cica.
Esteleg van visszaútra nyitott jegy is, az is megoldás lehet.
Jaj, finn cica, ez aranyos volt :) akkor az enyém "olasz" mert itt született :)
Hát nagyon nagy szőrű, meg addig még növeszti is (ha ekkora a nyári ruhája, fogalmam sincs milyen lesz télen...) de persze, a hidegtől én is tartok :( kap kis ruhát meg bedugjuk majd kabát alá addig amíg kint kell lenni, egyébként kocsival vagy vonattal kell majd eljutnunk a reptérről.
Erről nem is tudtam hogy lehet nem meghatározott időre jegyet foglalni visszafelé.
Am a Norwegian egyre szimpatikusabb :) szerintem az marad. (néztem még ezt a KLM-et is ami nekem ismereten volt, de az is 250 körül van 1 útra)
Aki miatt a kérdés íródott egyébként :)
(igen, egy bidében fekszik... nem, nem tudom miért kényelmesebb mint a lakásban található pihe-puha, méregdrága vásárolt fekvő és ülőalkalmatosságok tömkelege, hogy a többemeletes cicabútort ne is említsük...)
Nézegettem Norwagient, de ha sok plusz dolog van, akkor drága.
Én a helyedben megvenném a Finnairt, ráadásul Finnairrel eljutsz egészen Tampere-ig is. A vonat nem a legjobb, mert jelenleg csak busszal vagy taxival jutsz be a vasútállomásra. Mind a kettőre gyakran kell várni (elég hosszú a taxisor a reptéren).
A cicát 8 kg lehet szállítani (szállító dobozzal) a fedélzeten. Ára 40 Euro. Foglaláskor egyszerűen a vissaútra vegyél flexi jegyet, így tudod módosítani mikor szeretnél utazni.
Kisállatszállításról olvasd el ezt: [link]
Kisállatot nem minden repülőtársaság szállít.
Norwegian: [link] csak belföldi járatokon visz kisállatot az utastérben
Finnair szállít: [link]
AirBaltic 60 euroért szállít az utastérben: [link]
KLM: [link]
És tényleg retúr jegyet vegyél, egyirányba egyszerűen nem éri meg megvenni. Kiválasztasz egy random visszautat, aztán nem használjátok maximum fel, nem történik semmi. Így már van akár 200 euroért is Finnair.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!