Repülőre mennyi csomagot lehet felvinni?
Még nem vettem meg a jegyet.Majd csak jövő tavasszal utazom.Csak addig is próbálok minél több információt begyűjteni.
Szóval akkor a csomagok mérete meg a súlya légitársaságonként változik?
" Szóval akkor a csomagok mérete meg a súlya légitársaságonként változik?"
Igen, ez nagyon nagyon változó!! És az is változó, hogy mi van alap árban benne és miért kell külön fizetni.
Ami egységes viszont: biztonsági szabályok, tehát, hogy pl nem vihetsz szúró, vágó stb eszközöket vagy pl folyadékot is ugye csak max 10*100ml -t kézi poggyászban (persze biztonsági ellenőrzés után újra tölthetsz vizet kulacsodba)
A légitársaságtól függ minden.
Ha fapadossal mész (amit nem ajánlok), akkor nagyon figyelj az apróságokra, mert 1 kilóval vagy 1 centivel meghaladja a bőröndöd a megengedettet, fizethetsz, nem keveset. (Vagy persze ott hagyhatod a bőröndöt.)
" A légitársaságtól függ minden.
Ha fapadossal mész (amit nem ajánlok)"
Nem függ minden a légitársaságtól. A biztonsági szabályok ugyanis nem rajtuk múlnak.
Én ajánlom a fapadosokat. De tény, hogy a szabály az szabály, érdemes szó szerint betartani.
Tényleg, #7?
Köszönöm, hogy felvilágosítottál, azt hittem, hogy van olyan légitársaság, hova rakétavetővel is felszállhatok...
A "minden" alatt ebben az esetben a súlyt, a méretet és a darabszámot értettem. Lehet, hogy az én hibám, bocsáss meg, lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően.
"A "minden" alatt ebben az esetben a súlyt, a méretet és a darabszámot értettem. Lehet, hogy az én hibám, bocsáss meg, lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően.
"
Valóban nem voltál egyértelmű, de semmi gond, tényleg. :)
Azért írtam amúgy, mert hidd el tényleg van aki a wizzairt, lufthansat stb. konkrét társaságokat szid, amiért pl. kidobták a biztonsági ellenőrzésnél a tusfürdőjét. Holott ilyesmihez SEMMI köze a légitársaságoknak. Még csak a betartatás sem az ő dolguk, a szabály alkotás meg végképp nem rájuk tartozik.
#9, én csak azért szidom a fapadosokat, mert rendszeresen repülök, és régebben néha nem volt más választásom mint velük menni (hála az égnek ma már nem kell velük mennem).
Nevetségesnek tartom, hogy minden egyes emberrel belerakatják a kézipoggyászt abba a ketrecbe, hogy kérhessenek $100-t, ha 2 mm-rel nagyobb, és aztán csodálkoznak, hogy lassan szállnak be az utasok, és késik a gép.
Persze, nyilván kell szabni egy határt de ennél ésszerűbbet és rugalmasabbat. Normális légtársaságoknál (Türkish Airlines, Air France, AA) az sem érdekel senkit, ha két kézipoggyásszal szállsz fel (pedig elvileg náluk is csak egyet lehet), mert tudják, hogy nem ettől fog lezuhanni a gép.
Többet fizetsz, de sokkal többet is kapsz, ezért írtam, hogy nem ajánlom a fapadosokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!