Mit tegyek, ha nyáron repülök de félek a repüléstől de máshogy nem lehet kijutni?
Sok ember fél, mégis repül. Semmit nem kell tenni. A repülők a legbiztonságosabb közlekedési eszközök közé tartoznak. Autóbalesetben sokkal többen halnak meg.
Csak lazán, olyan még nem történt, hogy egy gép fennt maradt volna :)
Egy alkalommal teljesen egyedül utaztam ,ez nyilván extra izgulással járt és a srác ,aki ellenőrizte az útlevelet,jegyet látta rajtam,hogy hát..meglehetősen rémült vagyok.A következő beszélgetés történt köztünk:
-Most repülsz először?
-Egyedül először ,igen.
-Aha..a pilóta is..ja nem! Várjunk csak,másodszor..egyszer volt már egy kényszerleszállása.
És közben már huncutul mosolygott..na ettől a kis viccelődéstől elnevettem magam és könnyebb volt így felszállni arra a gépre:)
Miért félsz?
Repültél már ezelőtt?
Először én is nagyon féltem amikor először utaztam repülővel, de első alkalommal annyira beleszerettem az egészbe, hogy alig vártam a visszafele utat, hogy ismét repülhessek. Szóval ha első alkalom, akkor nincs okod a félelemre, csak ne stresszelj! :) Még lehet, hogy a végén megtetszik.
Ha pedig már repültél akkor biztosan van egy konkrét dolog a repüléssel kapcsolatban amitől tartasz. Ha attól félsz, hogy lezuhan a gép, gondolj arra milyen kevés ilyen hír van, miközben az utakon naponta rengetegen meghalnak. Szinte lehetetlen hogy pont a te géped tűnjön el, mint a maláj utasszállító. Ha a rosszulléttől félsz akkor meg egyszerűen ne gondolj rá. Vigyél könyvet, újságot, ez el fogja terelni a figyelmedet. Vegyél be előtte gyógyszert, már rengeteg féle utazásos rosszullétre is kapható. Ha úgy érzed jót tenne a járkálás (persze erre nem sok lehetőséged lesz), akkor folyosó melletti székre ülj, így a mosdóba is gyakrabban ki tudsz menni.
Egyébként ne félj a repüléstől, az egyik legjobb dolog a világon! Nekem van egy kisebb fülbetegségem, ezért amikor leszáll a gép, akkor mindig annyira fáj a fülem, mintha műtenék én meg közben ébren vagyok. Be is szokott dugulni, van hogy több napig a beteg fülemre nem hallok, de ennek ellenére soha nem mondanék le a repülésről.
(Fontos még, ha úgy érzed jót tenne, ha innál vagy ennél utazás előtt/közben, akkor vegyetek a repülőtéren valamit miután átmentetek az ellenőrzésen. Persze ha nem fapados járattal mentek ott adnak, de a fapadoson egy pohár ital sem egy olcsóság, mondjuk a repülőtéri árak sem a legpénztárcabarátabbak. :) )
Persze mindez attól is függ, hova mentek. Nekem a leghosszabb utam 4 órás volt egyhuzamban átszállás nélkül, lehet, hogy nem sok idő, de nehezen bírtam. Unatkoztam és már mozogtam volna egy kicsit. Ha hosszú útra mentek akkor a legjobb megoldás az alvás - már annak aki tud aludni... :)
En nagyon, nagyon sokszor repultem mar. Azert neha az ember szorong, igen, de felni nem kell. En azzal nyugtatom magam hogy rengeteg olyan eset volt amikor a gepek egeszen elkepeszto allapotban leszalltak es senkinek nem lett baja. Az hogy meg egy sem maradt fent az vicces, de az hogy milyen gepeket tesznek le egyben az elkepeszto:
Speedbird 9, 1982-ben, az volt am valami: leallt a Boeing 747-es mind a negy motorja egy vulkani hamufelho miatt, kesobb harom motorral leszallt gond nelkul.
Volt ket Southwest 737-es az evek alatt ami szo szerint kilukadt a levegoben, azok is leszalltak gond nelkul.
Volt az Americannek egy gepe 2008-ban ami orrfuto nelkul szallt le Miami-ben.
Volt egy szinten American amelyik fekszarny hibaval szallt le Los Angelesben 2012 oszen.
a legtöbb baleset a pilóták hibájából történik
vagy közvetlen felszállás után vagy leszálláskor
és nincs hova futni
ott kell ülni a sok sikoltozó üvöltő imádkozó ember között életed utolsó perceiben
borzalmas
"ott kell ülni a sok sikoltozó üvöltő imádkozó ember között életed utolsó perceiben
borzalmas"
A tapasztalat beszél belőled? :)
Én például rengeteg repülőgép-katasztrófa történetet tudok.
Ilyenekkel szoktam lelkileg felkészülni repülés előtt, és repülés közben ilyenekkel szórakoztatom a környezetemet.
:)
Katartikus élmény, hidd el.
Én is utálok repülni, de nem azért, mert félek tőle, hanem mert rettenetesen szokott fájni leszállásnál a fülem, volt, hogy hónapokra bedugult repülés után. Ha hajlamos vagy fülfájásra, füldugulásra, mindenképpen nézz utána a dolognak, mert ez megelőzhető. És ha fájni fog a füled a repülőn, akkor viszont tényleg nagyon meg fogod utálni, mert rettenetes érzés, én majdnem sírtam felnőtt létemre :D
ha megy úgy alapvetően félsz a repüléstől, akkor azt ajánlom, hogy rúgj be egy kicsit, régen is mindig így csinálták az emberek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!