Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » Mit tegyek, ha nyáron repülök...

Benko szandi kérdése:

Mit tegyek, ha nyáron repülök de félek a repüléstől de máshogy nem lehet kijutni?

Figyelt kérdés
2014. máj. 23. 08:59
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Sok ember fél, mégis repül. Semmit nem kell tenni. A repülők a legbiztonságosabb közlekedési eszközök közé tartoznak. Autóbalesetben sokkal többen halnak meg.

Csak lazán, olyan még nem történt, hogy egy gép fennt maradt volna :)

2014. máj. 23. 09:47
 2/10 mogele válasza:
90%
Én is nagyon félek..én az ablak mellé szoktam ülni és gyönyörködöm a szép tájban ,az általában segít:)Közben pedig arra gondolok,hogy a pilóták és stewardessek számára ez napi rutin ,van barátnőm,aki évek óta dolgozik egy légitársaságnál ,van hogy naponta többször is repül,imádja ,szóval ilyenkor úgy döntök,hogy leszek én is olyan bátor,hogy nem pánikolok be..Nagyon jó élmény lesz ,ne aggódj,a felhők között repülni csodás..persze leszállásnál mindig megkönnyebbülök,hogy föld van a lábam alatt,de kell néha egy kis izgalom :)
2014. máj. 23. 10:48
 3/10 mogele válasza:
92%

Egy alkalommal teljesen egyedül utaztam ,ez nyilván extra izgulással járt és a srác ,aki ellenőrizte az útlevelet,jegyet látta rajtam,hogy hát..meglehetősen rémült vagyok.A következő beszélgetés történt köztünk:

-Most repülsz először?

-Egyedül először ,igen.

-Aha..a pilóta is..ja nem! Várjunk csak,másodszor..egyszer volt már egy kényszerleszállása.

És közben már huncutul mosolygott..na ettől a kis viccelődéstől elnevettem magam és könnyebb volt így felszállni arra a gépre:)

2014. máj. 23. 10:54
 4/10 anonim válasza:

Miért félsz?

Repültél már ezelőtt?

Először én is nagyon féltem amikor először utaztam repülővel, de első alkalommal annyira beleszerettem az egészbe, hogy alig vártam a visszafele utat, hogy ismét repülhessek. Szóval ha első alkalom, akkor nincs okod a félelemre, csak ne stresszelj! :) Még lehet, hogy a végén megtetszik.

Ha pedig már repültél akkor biztosan van egy konkrét dolog a repüléssel kapcsolatban amitől tartasz. Ha attól félsz, hogy lezuhan a gép, gondolj arra milyen kevés ilyen hír van, miközben az utakon naponta rengetegen meghalnak. Szinte lehetetlen hogy pont a te géped tűnjön el, mint a maláj utasszállító. Ha a rosszulléttől félsz akkor meg egyszerűen ne gondolj rá. Vigyél könyvet, újságot, ez el fogja terelni a figyelmedet. Vegyél be előtte gyógyszert, már rengeteg féle utazásos rosszullétre is kapható. Ha úgy érzed jót tenne a járkálás (persze erre nem sok lehetőséged lesz), akkor folyosó melletti székre ülj, így a mosdóba is gyakrabban ki tudsz menni.

Egyébként ne félj a repüléstől, az egyik legjobb dolog a világon! Nekem van egy kisebb fülbetegségem, ezért amikor leszáll a gép, akkor mindig annyira fáj a fülem, mintha műtenék én meg közben ébren vagyok. Be is szokott dugulni, van hogy több napig a beteg fülemre nem hallok, de ennek ellenére soha nem mondanék le a repülésről.

(Fontos még, ha úgy érzed jót tenne, ha innál vagy ennél utazás előtt/közben, akkor vegyetek a repülőtéren valamit miután átmentetek az ellenőrzésen. Persze ha nem fapados járattal mentek ott adnak, de a fapadoson egy pohár ital sem egy olcsóság, mondjuk a repülőtéri árak sem a legpénztárcabarátabbak. :) )

Persze mindez attól is függ, hova mentek. Nekem a leghosszabb utam 4 órás volt egyhuzamban átszállás nélkül, lehet, hogy nem sok idő, de nehezen bírtam. Unatkoztam és már mozogtam volna egy kicsit. Ha hosszú útra mentek akkor a legjobb megoldás az alvás - már annak aki tud aludni... :)

2014. máj. 23. 11:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha majd kipróbálod a repülést, megszereted...
2014. máj. 23. 19:19
 6/10 anonim ***** válasza:

En nagyon, nagyon sokszor repultem mar. Azert neha az ember szorong, igen, de felni nem kell. En azzal nyugtatom magam hogy rengeteg olyan eset volt amikor a gepek egeszen elkepeszto allapotban leszalltak es senkinek nem lett baja. Az hogy meg egy sem maradt fent az vicces, de az hogy milyen gepeket tesznek le egyben az elkepeszto:

Speedbird 9, 1982-ben, az volt am valami: leallt a Boeing 747-es mind a negy motorja egy vulkani hamufelho miatt, kesobb harom motorral leszallt gond nelkul.

Volt ket Southwest 737-es az evek alatt ami szo szerint kilukadt a levegoben, azok is leszalltak gond nelkul.

Volt az Americannek egy gepe 2008-ban ami orrfuto nelkul szallt le Miami-ben.

Volt egy szinten American amelyik fekszarny hibaval szallt le Los Angelesben 2012 oszen.

2014. máj. 23. 19:38
 7/10 anonim ***** válasza:

a legtöbb baleset a pilóták hibájából történik

vagy közvetlen felszállás után vagy leszálláskor

és nincs hova futni

ott kell ülni a sok sikoltozó üvöltő imádkozó ember között életed utolsó perceiben

borzalmas

2014. máj. 24. 02:30
 8/10 anonim ***** válasza:

"ott kell ülni a sok sikoltozó üvöltő imádkozó ember között életed utolsó perceiben

borzalmas"

A tapasztalat beszél belőled? :)

2014. máj. 24. 06:38
 9/10 anonim ***** válasza:

Én például rengeteg repülőgép-katasztrófa történetet tudok.

Ilyenekkel szoktam lelkileg felkészülni repülés előtt, és repülés közben ilyenekkel szórakoztatom a környezetemet.

:)

Katartikus élmény, hidd el.

2014. máj. 24. 09:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is utálok repülni, de nem azért, mert félek tőle, hanem mert rettenetesen szokott fájni leszállásnál a fülem, volt, hogy hónapokra bedugult repülés után. Ha hajlamos vagy fülfájásra, füldugulásra, mindenképpen nézz utána a dolognak, mert ez megelőzhető. És ha fájni fog a füled a repülőn, akkor viszont tényleg nagyon meg fogod utálni, mert rettenetes érzés, én majdnem sírtam felnőtt létemre :D

ha megy úgy alapvetően félsz a repüléstől, akkor azt ajánlom, hogy rúgj be egy kicsit, régen is mindig így csinálták az emberek :D

2014. máj. 24. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!