Milyen repülővel utazni?
Életemben nem ültem repülőn, tartok tőle, számomra már-már illesztő. Tényleg ilyen nagy dolog lenne? A gyorsulást, sebességet mennyire lehet érezni? Hova érdemes ülni? Hogyan működik a dolog, ha már megvan hegyen, de fogalmam sincs, hogy majd merre induljak. London az uticél. Ryanair vagy a Wizz air-t érdemes választani?
A valaszokat előre is köszönöm!
(Én út közben legalább fél órát a budin ülök.) ??
miért???
Èletemben egyszer ültem repülön.Nagyon vàrtam. :)
Felejthetetlen èlmèny volt!Ablak mellè,szàrny elött mindenkèpp.Füldugó hülyesèg.Semmi rosszullèt nincs,nagy èlmèny a felhõk felett,ès ha jó az idö nagyon meghökkentö az egèsz kilàtàs.Mi dèlutàn repültünk,de azt mondjàk a napfelkelte csodàlatos onnan nèzve.A fel ès leszàllàst,ès a kanyarodàst èrzed,de az is èlvezhetö. Sebessèget nem èrzed,csak felszàllàsnàl,leszàllàsnàl.Semmi bajom nem volt annyit leszàmitva,hogy utàna kb fèl óràig nem hallottam úgy ahogy kellett volna.De nem vèszes.Mindenkèpp ablak mellè ülj,ès vigyèl kameràt,vagy telefont. :)
> Életemben nem ültem repülőn, tartok tőle, számomra már-már illesztő. Tényleg ilyen nagy dolog lenne?
Az elmúlt nyolc évben nem volt olyan összefüggő hat hét hogy ne ültem volna repülőn. Én Vancouverből írok és idén eddig voltam egy Honolulu-Wellington és egy San Francisco-New York-Szeged-Rejkjavik-New York körtúrán. Hidd el: egy idő után már iszonyú unalmas dolog repülni, tartani legfeljebb attól tartok, hogy a bunkó biztonságis elkobozza a citromlevemet (mert Európán kívül nemigen szokás citromot adni a teához, ergo hordok magammal). Leül az ember, jó esetben alszik, rossz esetben olvas, dolgozik ha van rá elég hely, filmet néz, és végül örül hogy kiszállhat és mozoghat megint. Amire szoktam figyelmeztetni az embereket: a repülőn irtó könnyű kiszáradni, tessék inni de csak palackos vizet (vagy vigyél magaddal vizespalackot és töltsd meg a reptéren). Ami a repülő saját vízkészletéből való víz vagy jég azt nem fogyasztjuk. (Ezért is jó hogy én leginkább teát iszom, forralás után viszonylag kevés ocsmányság marad a vízben.) Fertőtlenítő kendőt vigyél magaddal és töröld le a tálcát, iszonyú koszos még ha nem is látszik annak.
> A gyorsulást, sebességet mennyire lehet érezni? Hova érdemes ülni?
A sebességet semennyire, a gyorsulást valamennyire. Leginkább oda érdemes ülni ahova a jegyed szól (uh ez milyen tahó beszólás volt) de tény és való hogy az ablak jobb mert pár centivel több helyed van és nézelődni még a háromszázadik repülőútnál sem rossz.
Sokat repültem már. Életem első repülős útja egy egész napos, 2 átszállásos út volt, szóval bele a mély vízbe. :)
Én nem éreztem, nem érzek semmi különöset. Nem lehet egyáltalán érezni, hogy a levegőben vagy egy repülőben. Minél nagyobb a gép, annál kevésbé lehet érezni bármilyen mozgást.
Felszállásnál, amikor gyorsul a gép, azt lehet érezni, aztán a következő pillanatban már fent is van a levegőben. Onnantól kezdve nem fogsz igazán érezni semmit sem. A gyorsulás, meg olyan érzés, amikor pl. autóval hirtelen gyorsulsz, persze ez sokkal gyorsabb :) de nem rossz érzés.
Ablak mellé ülj, hogy tudj majd nézelődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!