Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » 17 éves vagyok, Romániában...

17 éves vagyok, Romániában élek és szeretnék Németországba utazni repülővel. Kell útlevél ahoz hogy a Német és a többi határon is át mehessek? És még miket kell elintézni hogy mehessek?

Figyelt kérdés
Gyorsan kellene menjek minél hamarabb és nem igazán tudom hogy mik kellenek.

2013. aug. 31. 21:30
 1/5 anonim válasza:

Pénz a repjegyre! Az írataidat mindenképpen vidd magaddal!

Meg írj egy meghatározást,hogy a szüleid beleegyeznek az utazásba legyen rajt az aláírásuk meg a személyi számuk!

Szerintem más nem kell!

2013. aug. 31. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
17 évesnek nincs szüksége szülői felhatalmazásra a repülőgépen való utazáshoz. Román állampolgár Németországba vízum nélkül utazhat. Útlevél sem szükséges, személyi igazolvány is elég.
2013. aug. 31. 22:30
 3/5 anonim ***** válasza:

18 év alatt, ha egyedül utazol, akkor kell szülői beleegyezés (közjegyzőnél). mikor, olaszországba utaztunk, öcsém maradt utoljára az úllevélellenőrzésnél (ő is 17), és szüleimet visszahívták, hogy lássák nem egyedül utazik kiskorúként...

egyébként útlevél nem szükséges, érvényes személyivel lehet utazni az únióban.

2013. szept. 1. 07:13
 4/5 anonim ***** válasza:
3as vagyok. a beleegyezés csak akkor kell, ha egyedül utazol, vagy ha csak egyik szülőddel, akkor a másik beleegyezése kell. ha mindketten melletted vannak, nem kell semmi :)
2013. szept. 1. 07:14
 5/5 anonim ***** válasza:

" 17 évesnek nincs szüksége szülői felhatalmazásra a repülőgépen való utazáshoz."

Vigyázz! Ha Romániában él akkor jó eséllyel román állampolgár. Egész más szabályok vannak a románokra. Mindkét szülő írásos beleegyezésével mehet csak 18 alatt.

Ha magyar állampolgár akkor nincs gond, nálunk nem ilyen szigorúak a szabályok, 17 éves simán utazhat egyedül minden engedély nélkül.

2013. szept. 1. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!